Шимон Перес про Путіна і Америку

Ми дуже хороші друзі з Путіним.
І я пропоную вам коротко зміст однієї з наших недавніх розмов.

Шимон Перес про Путіна і Америку

Візит Путіна до Ізраїлю

Я сказав йому: «Вам 63 роки, мені 93 роки. Скажіть, що ви хочете досягти в найближчі 30 років? За що ви боретесь? Ви сподіваєтеся, позлити Америку? \”
Він каже: \”Ні\”

\”Америка хоче частину Росії? Ні. У вас є проблеми непорозуміння з Обамою?\”
Він каже: «А чому ви питаєте?

Я сказав: \”Послухайте, я не шпигун, ви можете говорити зі мною про все.\”
Він каже: «Що ви думаєте?\”

І я сказав: \”Америка виграє, незалежно від того, що ви робите.\”
\”Чому?\” Запитав він.

\”Тому що вони щасливі, а ви – ні.\”
[Сміється]

Я сказав йому далі.
\”Коли американець прокидається вранці, що він бачить? Мексика на півдні, і вони приймають мексиканців в своїй країні. Канада на півночі, вони є кращими друзями в світі. А справа і зліва є риба в воді.

Про що Обама повинен турбуватися?
Ви, ви прокидаєтеся вранці, кого ви маєте по сусідству?
Японія, Китай, Афганістан? Мій Бог! Вони знають, що у вас є багато землі, і ви не даєте їм ні копійки. У вас є 20 відсотків прісної води, і ви нічого не даєте. Так що, коли сніг тане в Сибіру, перше, що ви побачите там – китайці. Тому що на сході багато китайців і не так багато росіян.

Друге, що я сказав йому, було:
«У Америки краще співвідношення між розміром землі і розміром народу. У вас – найгірше. Двадцять мільйонів квадратних кілометрів. Мій Бог! Але у вас немає стільки людей. Ваші люди вмирають. Не спокушайтеся оплесками і тим, що люди говорять. Вони не пробачать вас. Чому росіяни живуть тільки 62 роки, в той час як американці будуть жити до 82х років? \”

І тоді я сказав йому: \”Ви ведете себе як цар.\”
Я сказав: \”Що робили царі? Вони відбудували два міста, Санкт-Петербург і Москву, як вітрину. Що б ви не побажали, ви знайдете там. Інша частина Росії, як Нігерія, покрита снігом. Ваші люди вмирають. Ви не даєте їм життя. Ви думаєте, що вони пробачить вас? \”

\”Чому Америка прекрасна?\” – Запитав я його.
\”Тому що вони дарувальники. Чому у Європи проблеми? Тому що вони беруть.

Америка дає. Люди думають, що це тому, що вони щедрі. Я думаю, це тому, що вони мудрі. Якщо ви даєте, ви створюєте друзів. Найкорисніша інвестиція – заводити друзів.
\”Америка мала мужність прийняти план Маршалла, величезний шматок свого ВВП вони дали цій вмираючої Європі. І таким чином, вони показали, що це найкраща інвестиція в світі.

Там немає жодної європейської країни, яка не була імперією. Французи і англійці, португальці, все. І що сталося? Вони були викинуті звідти і залишилися ні з чим. Англія, найбільша імперія від сходу до заходу, всі океани, і хороші індіанці вигнали їх і залишили їх ні з чим, окрім трьох маленьких островів, з якими вони не знають, що робити.

\”Повірте мені, сказав я Путіну, вороги і ворожнеча є найбільшими втратами у житті.
Ви інвестуєте в дурість. \”

Джерело

peredplata