Кров за землю. Максим Бурбак розізлився

Кров за землю. Максим Бурбак розізлився\”Народний фронт\” підтримав законопроект №5123-1 про продовження мораторію на продаж сільськогосподарської землі, співавтором якого виступив керівник фракції Максим Бурбак та за який проголосувало 297 народних депутатів.

Під час обговорення законопроекту він наголосив, що перш ніж проводити реформу ринку землі, треба провести широке громадське обговорення. \”Нас категорично не влаштовує існуючий стан справ в земельній сфері, але ми хочемо справді широкого, чесного громадського обговорення\”, – заявив з трибуни парламенту керівник фракції.

\”Не проплачених мітингів, не реклами через прокремлівський рупор \”Інтер\”, а дійсне громадське обговорення\”, – наголосив він.

Максим Бурбак також звернувся до лідерки однієї з опозиційних сил, яка публічно звинувачує \”Народний фронт\” у відстоюванні продажу земель, не обманювати людей.

\”Як народний депутат від 204-го мажоритарного округу, райони якого мають основний дохід від сільськогосподарської діяльності, скажу: там багато працьовитих арграріїв, які сповідують християнські цінності, головне з яких \”не обманюйте\”, – наголосив він.

\”Тому що ми читаємо розпорядження від 2009 року, де прописано: “запровадити повноцінний ринок земель, особливо сільськогосподарського призначення, створоти умови для кредитування землевласників під заставу земельних ділянок\”. Не брешіть людям, вони розумні, ніхто землю не продасть\”, – заявив керівник фракції і наголосив, що краще лідеру \”Батьківщини\” відповісти за свою діяльність на посаді глави уряду в 2009 році.

\”Краще вам відповідати за свої трагічні помилки: за підписаний з МВФ меморандум щодо відкриття ринку землі і за газові угоди 2009 року \”, – резюмував Бурбак.

peredplata