Де подівся Мойсов та антияценюкісти

Де подівся Мойсов та антияценюкістиВсі ми добре пам’ятаємо, як минулої осені на вулицях Чернівців з’явились сині палатки, де роздавали незрозумілі листівки проти Арсенія Яценюка та його місцевих колег-фронтовиків, та тримали на холоді у клітці ні в чому невинного кролика. Організаторами акції були члени новоствореної ГО «Спільними зусиллями чернівчан» та її лідер Василь Мойсов.

Цікаво, що організація називається чи не так само, як ініціативна група з проведення такого небажаного для місцевої влади референдуму з розпуску Чернівецької міської ради «Спільними зусиллями захистимо Чернівці». Та й свою акцію «Чернівці проти Яценюка» вона провела паралельно з акцією фронтовиків «Україна проти Януковича». Апофеозом акції стала публічна передача до Чернівецької міської ради 23 тисячі підписів проти Яценюка та його чернівецьких колег. Підписи вони передали, акція «Україна проти Януковича» скінчилась, спроби зареєструвати ініціативну групу по референдуму призупинились через непохитне небажання влади її реєструвати. В той самий час затихла і активність антияценюкістів.

Хоча під час спілкування з журналістами лідер ГО «Спільними зусиллями чернівчан» Василь Мойсов бив себе в груди і заявляв, що акція спрямована не тільки проти Яценюка та його чернівецької команди, а проти всіх, хто займається незаконним справами в Чернівцях. І що згодом варто очікувати подібних акцій проти представників інших партій, які розкрадали, розкрадають чи мають намір розкрадати місто.

Ми ж вирішили поцікавитись, чому затихли антияценюкісти і чого добились своєю акцією. Адже шуму наробили вони чимало. Звинувачували фронтовиків у всіх смертних гріхах Чернівців, незважаючи на те, що ті жодного разу при владі не були. Фронтовики ж всі звинувачення Мойсова спростовували і називали його акцію замовною.

Виявляється, що наразі організація Мойсова перебуває у скрутному фінансовому стані, а тому нічого не проводить. Адже на акцію «Чернівці проти Яценюка» витратили все, що мали, – і власні кошти, і кошти членів організації (а їх, на диво для буковинських реалій, більше 4 тисяч). Правда, сказати скільки саме коштів пішло на акцію пан Василь Мойсов так і не зміг. Хіба що на листівки було витрачено близько восьми тисяч гривень. Наразі в організації очікують, що хтось вирішить допомогти коштами на проведення наступних акцій. Пан Василь каже, що багато впливових в Чернівцях людей до нього підходили і словесно підтримували, але грошей не давали. В той час, як пан Василь допомагав багатьом. Правда вкотре зазначив, що ніяких зв’язків з владою чи політичних партіями не має, а все робить з власної ініціативи та волі. Бідкається пан Василь, що в Чернівецькій міській раді передані підписи проти Яценюка якось проігнорували і не запросили на сесію. Але вірить, що його чи заступників таки запросять. Адже у організації є напрацювання по фактам корупції, прихватизації та незаконним оборудкам у місті.

Цікаво, чому це міська рада так цурається пана Мойсова? Хай запросить, поспілкуються? Чи Мойсов владі вже не потрібен? І свою місію з дискредитації ініціативної групи з розпуску міської ради та акції «Україна проти Януковича» виконав?

Лідер обласного осередку «Фронту Змін» Максим Бурбак вважає, що акція «Чернівці проти Яценюка» та й сама організація Мойсова, були спеціальним недолугим по-літтехнологічним проектом, спрямованим в першу чергу проти створення та реєстрації ініціативної групи з проведення референдуму з розпуску Чернівецької міської ради, що активно підтримували фронтовики.

«Скоріш за все це проект задуманий міською владою, бо на Грушевського додумались би до кращого, – каже пан Максим. – Та коли організатори побачили, що прокололися, поклали Мойсова з його організацією на поличку до наступного разу, коли той знадобиться в брудних політичних іграх. І, скоріш за все, вже в період передвиборчої агітації організація Мойсова «Спільними зусиллями чернівчан» знову з’явиться. Цікаво тільки, що ж сталося після акції з нещасним кроликом».

Надія Вірна

Світлина

peredplata