Кадрові перестановки в уряді нічого не змінюють для українців

Кадрові перестановки в уряді нічого не змінюють для українцівОстанні перестановки кадрів між Кабміном і РНБО свідчать про суперечності між кланами у владі, наголосив член політради партії «Фронт Змін» Андрій Пишний.

«В уряді складається така ситуація, коли суперечності між кланами вже далі не можна сховати під ковдрою. Тому президент, за старою кучмівською практикою, «збалансовує» своє оточення посадами у такий спосіб, аби в «тераріумі однодумців» обійшлося без членоушкоджень», – підкреслив Андрій Пишний.
На його переконання, нещодавні призначення свідчать також про те, що влада напередодні виборів акумулює адмінресурс. «На посаду секретаря РНБО призначила керівника штабу Партії регіонів. Між тим, через цю посаду за кучмівською Конституцією можна здійснювати кадрові звільнення й призначення, навіть в обхід уряду. Вибори без адмінресурсу для регіоналів – непідйомне завдання, навіть якщо засипати увесь схід України гречкою», – переконаний член політради «Фронту Змін».
«Влада показала, що в неї мікроскопічна лава запасних. А простіше кажучи, її немає зовсім. Тепер гірничий майстер за освітою та бізнесмен за пріоритетами керуватиме національною безпекою України», – наголосив він. За словами Андрія Пишного, урядовці Януковича – це «універсальні солдати», результат роботи яких – «найвища корупція в Європі та друге знизу місце за рівнем життя населення».
Тому, переконаний він, кадрові перестановки у нинішній владі не принесуть жодних змін для українських громадян: «Для українців усі ці пертурбації абсолютно нічого не змінюють. Хтось із цього безталанного уряду тікає якнайдалі, хтось приходить – результат однаковий. Адже будь-що, помножене на нуль, в результаті дає нуль».
«А між тим, тенденції в країні розвиваються таким чином, що їм скоро буде страшно і соромно зізнатися, що вони колись були причетні й до такого уряду, і до такого РНБО, і до такої партії», – додав Андрій Пишний.

peredplata