Канадський лікар заявляє, що влада не дозволила взяти в Тимошенко аналіз

Українська влада відмовила канадських лікарям зробити необхідні аналізи для встановлення діагнозу екс-прем\’єру Юлії Тимошенко, а сама ув\’язнена від тестів не відмовлялася.

Про це йдеться у заяві лікаря Петра Куйтана, текст якої має Українська правда.

За словами Куйтана, який входив до делегації, після зустрічі з Тимошенко стало зрозуміло, що вона потребує аналізу крові та токсикологічного тестування.

\”Незважаючи на те, що у канадської команди було обладнання для проведення аналізів, яке могло видати результати негайно, українська влада відмовилась дозволити його використання, заявляючи, що ми порушимо кілька законів, що може призвести до кримінального переслідування\”, – йдеться у заяві лікаря.

Куйтан додав, що лікарі звернули увагу чиновників, що саме український уряд їхь запросив, а це обладнання було перераховано в оригінальних офіційних документах.

\”Пані Тимошенко була в повній згоді з нашими пропозиціями і просила конфіденційне і незалежне тестування\”, – додав він.

\”Владні чиновники також заборонили збирання будь-яких необхідних зразків для аналізу\”, 0- наголошує лікар.

\”Будь-які заяви про те, що вона відмовилася від незалежного тестування є неправдою\”, – підкреслив Куйтан.

\”Я вважаю, що ця жінка хвора і перебуває в постійному болю – цей стан вимагає токсикологічного тестування та інших лабораторних досліджень. Я також висловив стурбованість з приводу введених їй речовин, які заборонені в Канаді\”, – додав лікар.

Як відомо, 14 лютого лікарі з Канади та Німеччини провели незалежне обстеження Тимошенко. Німецькі лікарі заявили, що потребують додаткових результатів аналізів та досліджень для встановлення діагнозу.

Український МЗС заявляв, що канадські лікарі не є кваліфікованими. У свою чергу Кандський уряд підтвердив фаховість лікарів.

Джерело

peredplata