Росія готується до війни з Україною

Росія готується до війни з УкраїноюРосійська Федерація на військових навчаннях відпрацьовує прийоми захоплення і утримання міст, а також формування ударних груп для оточення сил противника.

Про це в четвер заявив секретар РНБО Олександр Турчинов на презентації програми \”Стратегічне лідерство: сектор безпеки і оборони України\”

\”Тільки протягом березня-квітня цього року в Західному військовому окрузі Росії проведено ряд командно-штабних навчань із залученням до 45 тисяч військовослужбовців. Відпрацьовано тактичні прийоми захоплення і утримання міст, формування ударних груп для оточення сил противника\”, – розповів він.

Турчинов зазначив, що Російською Федерацією для перекидання на великі відстані особового складу і озброєння ЗС РФ міністерство транспорту і підприємство \”Российские железные дороги\” додатково закуповують 300 тисяч універсальних вагонів.

За словами секретаря РНБО, указом російського президента Володимира Путіна з 1 липня передбачено збільшення чисельності військовослужбовців збройних сил РФ, які складуть майже 1,9 млн солдатів.

Як повідомлялося, Турчинов також заявив, що Росія продовжує готуватися до повномасштабної війни, нарощує військову міць і активно збільшує свою армію.

Незважаючи на удаване замороження конфлікту на Донбасі, реальна стратегія президента РФ Володимира Путіна – повністю відокремити регіон від України й поступово ввести до складу Росії.
Про це повідомили три близьких до Кремля джерела, пише агентство Bloomberg.
\”У той час як Кремль продовжує публічно підтримувати угоду (що території ОРДЛО мають залишатися у складі України – ред.), дотримання якої контролювали в 2015 році Німеччина і Франція, реальна стратегія Путіна в Україні – повністю відокремити два прикордонних регіони, відомі як Донбас, шляхом поступової інтеграції в Росію\”, – пише видання.
При цьому його джерела стверджують, що російський лідер зовсім не збирається визнавати або офіційно анексувати Донецьку і Луганську області.
У той же час двоє західних дипломатів у Москві розповіли виданню, що стратегія Путіна полягає в зміцненні важелів впливу для посилення контролю Кремля над Донбасом в короткі терміни.
Згідно зі статтею, Росія рухається поступово – використовуючи введену Україною торгівельну блокаду, вона намагається захопити ключові економічні зв\’язки з окупованими територіями.
Також у якості доказу свого твердження Bloomberg нагадує про визнання Росією паспортів, виданих в ОРДЛО, та плани Кремля полегшити отримання громадянства РФ для 2 мільйонів жителів окупованих територій.
Небажання Росії швидко приєднувати український Донбас пояснює економіст президентської Академії народного господарства і державної служби РФ Андрій Марголін. На його думку, після двох років рецесії слабка Росія навряд чи зможе субсидувати Донбас, тому спершу хоче інтегрувати свою та його економіки, аби Донецька і Луганська області заробляли самі.
\”Чим менше економіка інтегрована з Росією, тим більше буде витрат\”, – наголошує Марголін.
Євген Кізілов, УП

peredplata