Порошенко дозволив заблокувати \”Вконтакте\”, \”Одноклассники\”, \”Яндекс\” і mail.ru

Порошенко дозволив заблокувати "Вконтакте", "Одноклассники", "Яндекс" і mail.ru

фото: qalampir.uz

Президент Петро Порошенко підписав указ про введення в дію рішення РНБО про застосування економічних та інших санкцій до низки російських компаній
Про це повідомляє прес-служба президента України.

\”Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року \”Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)\”, – йдеться в документі.

До списку таких компаній потрапили, зокрема ТОВ \”Мэйл.РУ ГРУП\” (ООО \”Мэйл.РУ ГРУП\”), ТОВ \”Вконтакте\” (ООО \”Вконтакте\”), ТОВ \”Яндекс\” і ТОВ \”Яндекс.Україна\”.

\”Заборона інтернет-провайдерам надання послуг з доступу користувачам мережі Інтернет до ресурсів сервісів \”Mail.ru\” (www.mail.ru) та соціально-орієнтованих ресурсів \”Вконтакте\” (www.vk.com) та \”Одноклассники\” (www.ok.ru)\”, – йдеться в переліку обмежувальних заходів.

Указ президента України не пізніше як у 15-денний строк після підписання підлягає оприлюдненню державною мовою в офіційних друкованих виданнях.

Офіційними друкованими виданнями є інформаційний бюлетень \”Офіційний вісник Президента України\”, газета \”Урядовий кур\’єр\”.

Указ Порошенка про блокування сайтів набирає чинності з дня його опублікування.

Таким чином, указ президента набуде чинності не пізніше 1 червня 2017 року.

Джерело: Еспресо

peredplata