Дональди не знайшли консенсусу щодо Росії

Дональди не знайшли консенсусу щодо РосіїНе дуже добрі новини щодо України з двох Брюссельських самітів: самту ЄС – США і саміту НАТО

Зрозуміло, що моїх читачів мало цікавить увесь перебіг одного й другого самітів, цікавить питання України (Донбас, Крим, російсько-український конфлікт). Якщо дуже ретельно вишукувати позитив – то це вже відомий факт, те, що США і ЄС найближчим часом не зніматимуть санкцій проти Росії.
Насторожує інше! США і ЄС не зуміли досягти спільної позиції у проведенні політики щодо Російської Федерації. Що саме заклав президент Ради ЄС Дональд Туск у цю фразу – залишається на рівні здогадок і припущень. Але усі тутешні фахівці однозначно стверджують, що сигнал не втішний.

Дональди не знайшли консенсусу щодо Росії

Чи знайшовся час для Україні в форматі саміту ЄС – США? Чітко сказати ніхто не може. Тому подаю фразу Дональда Туска по завершенні зустрічі з Дональдом Трампом.
\”Склалося враження, що стосовно конфлікту в Україні у нас немає розбіжностей в поглядах. А от у питанні відносин з Росією наші позиції різняться\”, – заявив Дональд Трамп.
От і думай що хочеш.
Між іншим, щойно Дональд Трамп ступив на поріг нового приміщення штаб-квартири НАТО. Звичних підходів до преси керівників держав-учасниць НАТО, в тому числі і Трампа не було. Інформація поки що збирається із уст дипломатів і чиновників, які входять в делегації лідерів держав.

Ростислав Демчук, наш власний кореспондент у Брюсселі

peredplata