Руки геть від Луценка!

Руки геть від Луценка!ЗАЯВА Народного Руху України щодо розправи над Юрієм Луценком

Вчора, 27 лютого, режим Януковича, нажаханий авторитетом опозиціонерів, засудив Юрія Луценка до позбавлення волі за абсурдним політично вмотивованим звинуваченням.

Розправою над Ю.Луценком завершився черговий судовий фарс, причиною якого була особиста помста Януковича та деяких представників його команди колишньому Міністру внутрішніх справ за страх бути притягнутими до відповідальності за скоєні злочини. Однобічне і упереджене слідство було проведене з грубим порушенням Конституції України, Кримінально-процесуального кодексу України та інших законів України. Його мета – у будь який спосіб засудити, оскільки висунуті звинувачення ґрунтуються на доказах, отриманих незаконним шляхом.

Перші тижні процесу показали, що нічого спільного з правосуддям він не має. Це – фарс, у підсумку котрого мали ув’язнити одного з лідерів опозиції. Другий після Тимошенко вирок – не випадковість і не виняток з правил. Запроторення за грати політичних опонентів, недопущення їх до політичних змагань стає нормою і єдиним способом зберегти владу. Вирок у справі Юрія Луценка вкотре довів, що українська судова система – маріонетка в руках мстивого диктатора, а процес носить суто політичний характер.

Те, що процеси над лідерами української опозиції подібні до радянських репресій, визнав весь світ. Проте влада ігнорує попередження міжнародної демократичної спільноти і протестні настрої в Україні. Вони сп’яніли від безкарності – прийшов час надати їм урок витверезіння, адже за цими розправами будуть інші – над неугодними, пільговиками, підприємцями, інтелігенцією, над усіма, хто насмілиться повстати проти диктатури.

Народний Рух України вимагає припинити розправу над політичними опонентами влади, невідкладно звільнити Юлію Тимошенко, Юрія Луценко та всіх інших політв’язнів!

Ми закликаємо український народ не бути байдужим до долі лідерів опозиції, бо влада візьметься за кожного, хто їй неугодний!

Банду – геть!

Слава Україні!

З повагою,
Прес-служба Народного Руху України

peredplata