Чернівецькі депутати тиснуть на український незалежний суд

Чернівецькі депутати тиснуть на український незалежний суд28 лютого 2012 року група депутатів Чернівецької обласної ради шостого скликання спрямувала депутатське звернення голові Чернівецького окружного адміністративного суду Анатолію ОГОРОДНИКУ.«З джерел різних засобів масової інформації, – говориться у зверненні депутатів, – нам стало відомо про те, що на розгляді у Чернівецькому окружному суді знаходиться адміністративний позов депутата Чернівецької обласної ради Бурбака М.Ю. до Чернівецької обласної ради про визнання протиправним і скасування рішення Чернівецької обласної ради від 24.12.2011 року \”Про обласний бюджет на 2012 рік\” (8 сесія VI скликання) та зобов\’язання Чернівецької обласної ради до вчинення певних дій – виборів голови Чернівецької обласної ради.Як вбачається, поданим позовом ставиться під сумнів наявність у заступника голови обласної ради повноважень щодо скликання сесій обласної ради у зв’язку з відсутністю передачі покійним головою Чернівецької обласної ради Ватаманюком В.А. своїх повноважень, а також скасування рішення обласної ради \”Про обласний бюджет на 2012 рік\”. В свою чергу, зауважуємо, що більшість депутатів обласної ради не сумнівається у повноваженнях заступника голови обласної ради та законності прийнятого рішення обласної ради \”Про обласний бюджет на 2012 рік». «Однак нас, як депутатів Чернівецької обласної ради, – говориться далі у зверненні, – турбує той факт, що Чернівецький окружний адміністративний суд, прийнявши зазначений позов до розгляду, досі його не розглянув. Згідно з ч.5 ст. 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» сесії обласної ради скликаються не менше одного разу на квартал. Зазначений позов фактично блокує роботу обласної ради, тому що під сумнів поставлено легітимність роботи вищого представницького органу Чернівецької області. Прискорення розгляду по суті цієї справи потрібне ще й тому, що обласній раді необхідно невідкладно внести зміни до оскаржуваного рішення у зв\’язку із надходженням субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проведення 18 березня 2012 року позачергових виборів Бурдюзького сільського голови Кельменецького району Чернівецької області та на інші важливі для області цілі. З огляду на викладене, переконливо просимо Вас, шановний Анатолію Петровичу, зважаючи на важливість справи № 2а/2470/3742/11, прискорити її розгляд та вирішення по суті».
Зазначене звернення до голови Чернівецького окружного адміністративного суду підписали депутати Чернівецької обласної ради шостого скликання Матвій КУЦАК, Василь ВОРОБЧУК, Олександр СМОТР, Іван СЕМЕНЮК, Сергій НЯЙКУ, Михайло БЕРЕЗОВСЬКИЙ, Сергій ЧОРНИЙ, Василь НІКІТІН, Віктор БЕРЧА, Михайло ЖАР, Ілля КОСТИНЯН.

Джерело

Від редакції: Якщо буковинським депутатам так хочеться Маніліча, то чому досі його не обрали головою облради? Кому хитрі есдеківські регіонали готують посаду голови? Папієву?

peredplata