Путин назвал Ярослава Мудрого \”нашим великим князем\”

Путин назвал Ярослава Мудрого "нашим великим князем"На землях сучасної України вже 800 років була цивілізація. Відбувалося бурхливе життя. Творилася історія всього контитенту. А там, де зараз Москва, ще були болота.

В Києві вже сотні років правили величні родини, які змінювали політичну мапу Європи, утворювали союзи і будували чудові міста. А там, де зараз Москва, ще були болота.

Вже сотні років на землях сучасної України люди від Галичини до Переяслава і Чернігова їздили верхи, обробляли поля, будували потужні фортеці. А там, де зараз Москва, ще були болота.

Ярослав Мудрий, разом з братом, поділив Русь \”по Дніпру\” – правив у Києві правобережжям, а брат Мстислав – у Чернігові лівобережжям. Після смерті брата князь об\’єднав Київську Русь. А там, де зараз Москва, ще були болота.

В Києві 150 років вже як писали і читали. З\’явились перші писані закони. Побудовані славетні собори, від величі яких перехоплює подих навіть зараз. А там, де зараз Москва, ще були болота.

Вже 200 років як хрестили Київську Русь. А потім – більше 100 років як Київ був митрополією Константипольского патріархату. Сердцем віри. З західним істиним корінням. Тут вірили у Бога – справжнього, а не в язичницкі ідоли. Саме тут відбувалося зародження слов\’янства. А там, де зараз Москва, ще були болота.

Великий князь Ярослав помер у Вишгороді (сучасний район Київської області в Україні). Був похований у Києві у соборі, який збудував. Віддав все своє життя на укріплення слави і могутності Київської Русі. А там, де зараз Москва, ще були болота.

Це все, що друзям з московського болота треба знати про \”любимого князя\”. І це добре, що вони поважають і цінують нашого київського князя. Врешті-решт, тою чи іншою мірою, з нього почалося перетворювання предків росіян, які ще жили в печерах десь посеред тих болот, на людей. Шкода що нічого з того не вийшло.

Petro Shuklinov, головний редактор видання ЛІГА.net

peredplata