Рада підтримала курс на НАТО

Верховна Рада прийняла закон, який визначає пріорітетом у державній зовнішній політиці курс на членство у НАТО.

За відповідне рішення проголосували 276 депутатів.

Рада підтримала курс на НАТО

\”Ми несемо гріх, за те що Україна досі не в НАТО. Маємо його спокутувати\”, – заявила перед голосуванням з трибуни перший віце-спікер Ірина Геращенко.

Після голосування спікер Андрій Парубій заявив: \”Ця цифра (кількість депутатів, які проголосували. – Gazeta.ua) показує справжню більшість у залі. Вона здатна захищати національні інтереси\”.

Мова йде про \”внесення необхідних змін до законів \”Про засади внутрішньої і зовнішньої політики\” і \”Про основи національної безпеки України\” для відновлення цілеспрямованого прагматичного курсу України на набуття членства в НАТО як стратегічного зовнішньополітичного пріоритету держави\”.

Автором закону є Андрій Парубій.

\”Агресія Російської Федерації проти України, анексія частини української території поставила перед українською державою невідкладне завдання щодо реального гарантування національної безпеки країни\”, – пояснюють у записці.

[i]Президент Петро Порошенко сказав німецькому виданню Berliner Morgenрost, що планує провести референдум щодо членства України в НАТО.
Організація Північноатлантичного договору, або НАТО (North Atlantic Treaty Organization. – Gazeta.ua) – міжурядовий військово-політичний союз 29 держав Північної Америки і Європи.[/i

Джерело: gazeta.ua

peredplata