На Буковині біля Шевченка до влади приліпилися комуністи

На Буковині біля Шевченка до влади приліпилися комуністиНа Буковині об’єднана опозиція відзначила 198-му річницю з дня народження Тараса Шевченко. Згодом підтяглися влада та комуністи…

На Буковині об’єднана опозиція відзначила 198-му річницю з дня народження Тараса Шевченко. Згодом підтяглися влада та комуністи…
9 березня 198-му річницю від дня народження Пророка відзначили буковинська об’єднана опозиція. Представники дванадцяти політичних сил та низки громадський організацій, які входять до обласного Комітету опору диктатурі зібралися зранку на Центральній прощі Чернівців біля пам’ятника Тарасові Шевченко аби вшанувати Кобзаря.
Захід розпочався з виконання державного славня та спільного молебню, який відправив митрополит Чернівецький та Буковинський Української православної церкви Київського Патріархату Данило.
У своїх промовах опозиціонери неодноразово нагадували слова Шевченка, зокрема ті, що стосуються єднання довкола боротьби за майбутнє України. Таке єднання відбувається нині на Буковині: усі, кому небайдуже майбутнє країни як правової, європейської, національно та соціально справедливої держави сьогодні згуртувалися задля боротьби з антиукраїнським режимом.
По завершенню заходу опозиції, до пам’ятника Шевченко підтяглися представники влади, котрі цьогоріч вирішили покласти квіти Кобзареві… під кривавими шматами комуністів. Вочевидь буковинська влада вже навіть не намагається приховувати свої справжні ідеали та совкову, українофобську сутність.
Присутні на площі буковинці змусили комуністів згорнути свої криваві полотнища та забратися геть. Зокрема редактор газети «Час» Петро Кобевко нагадав «червоним», що саме під цим прапором вбивали і його батьків, і тисячі невинних буковинців.

Прес-служба ЧОО ВО \”Свобода\”

peredplata