Влада примусово анкетує освітян щодо їх політичних поглядів – депутатське звернення Арсенія Яценюка

Влада примусово анкетує освітян щодо їх політичних поглядів - депутатське звернення Арсенія ЯценюкаМіськрада Малина, що на Житомирщині, змусила директорів місцевих шкіл провести анкетування працівників стосовно їх політичних уподобань. Лідер \”Фронту Змін\” Арсеній Яценюк звернувся до генпрокуратури.

У депутатському зверненні Арсенія Яценюка наголошується, що відділ освіти виконавчого комітету Малинської міської ради Житомирської області доручив керівникам усіх місцевих загальних навчальних закладів провести дослідження громадсько-політичних настроїв працівників. До доручення було додано анкету, більшість питань якої стосувалися політичних поглядів учителів, зокрема, за яку політичну партію чи блок вони проголосували б, чи голосуватимуть за ту ж політичну силу, що й на минулих виборах до Верховної Ради України.

Вимога щодо проведення такого опитування, підкреслив Арсеній Яценюк, виходить за межі компетенції Управління з питань внутрішньої політики та відділу освіти та грубо порушує норми чинного законодавства.

Окрім того, в анкеті освітяни мали вказати свій вік та стать. Лідер \”Фронту Змін\” переконаний, що з огляду на порівняно невеликий колектив вчителів у школах Малина, отримані дані не можна вважати анонімними. \”За таких обставин існує велика вірогідність тиску на вчителів та маніпулювання їхньою думкою з боку керівництва загальних навчальних закладів, враховуючи залежність підлеглих від дій та рішень керівництва\”, – наголошено в депутатському зверненні.

Арсеній Яценюк вимагає від генерального прокурора перевірити викладені вище обставини і притягнути до відповідності винних осіб.

peredplata