Буковинським бютівцям не дозволяють встановити палатку

Буковинським бютівцям не дозволяють встановити палаткуПопри те, що стаття 39 Конституції України гарантує право збиратися мирно, без зброї і проводити збори, мітинги, походи, демонстрації, про проведення яких завчасно сповіщаються органи виконавчої влади чи органи місцевого самоврядування, Чернівецька міська рада вишукує шляхи для обмеження цих прав громадянам в обласному центрі, повідомляє прес-служба обласної організації партії ВО \”Батьківщина\”.

В зверненні партії йдеться, що \”Чернівецька міська організація партії ВО «Батьківщина» у законний і звичний спосіб повідомила міськраду про намір встановити інформаційний намет на Цетральній площі міста. Згідно з чинним законодавством, орган самоврядування має взяти до уваги це повідомлення і в свою чергу повідомити про такий намір правоохоронні органи, прокуратуру, СБУ та місцеві органи виконавчої влади – з метою дотримання громадського порядку. Так і робилося досі – зокрема, і два тижні тому під час попереднього встановлення намету на термін з 2 по 12 березня 2012 року.

Намір продовжити розміщення інформаційного намету ВО «Батьківщина» з 15 по 23 березня несподівано наткнувся на «бюрократичні викрутаси» міськради. Цей орган місцевого самоврядування надав таку відповідь на повідомлення міської парторганізації ВО «Батьківщина»: «Ваше звернення про встановлення намету на Центральній площі міста, для вирішення по суті, скеровано до департаменту містобудівельного комплексу та будівельних відносин, в компетенції якого знаходяться вирішення питань щодо розміщення малої архітектурної форми».

Нагадуємо Чернівецькій міській раді про те, що міська організація партії ВО «Батьківщина» діє в рамках Конституції та чинного законодавства України. Зокрема, ст. 34 Конституції України, якою «кожному гарантується право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань» та статті 12 Закону України \”Про політичні партії в Укранії\”, яким «політичним партіям гарантується свобода опозиційної діяльності, у тому числі: можливість викладати публічно і обстоювати свою позицію з питань державного і суспільного життя».

Заявляємо, що місцевою владою вишукуються бюрократичні шляхи непрямої протидії публічній діяльності опозиційної політичної партії ВО «Батьківщина», серед яких – переадресація нашого звернення до голови міськради іншим департаментам. Розцінюємо це як свідоме затягування часу і утискування конституційних прав громадян та об’єднань громадян\”.

peredplata