Депутати обласної ради від «Батьківщини»: У своїй роботі керуємося винятково чинним законодавством і інтересами громади

Депутати обласної ради від «Батьківщини»: У своїй роботі керуємося винятково чинним законодавством і інтересами громади    У порядку денному 9-ї сесії Чернівецької облради було достатньо суперечливих питань, рішення стосовно яких приймалися фракцією «Батьківщина» винятково з позиції дотримання закону і волі виборців. Спільними зусиллями опозиції заблоковані рішення, які влада намагалася протягнути всупереч законодавству і інтересам громади.

Будучи прихильниками впорядкування нагляду і відповідальності за численними водними об’єктами краю, депутати від «Батьківщини» наполягають, щоби ці питання врегульовувалися в рамках закону. На жаль, декларації з вуст голови ОДА М.Папієва про прагнення дотримуватися законодавства виявилися лише деклараціями. Адже винесене на розгляд сесії питання «Про Тимчасовий порядок надання в оренду земельних ділянок з розташованими на них водними об’єктами та гідроспорудами (майном)» не є в компетенції обласної ради, і саме тому воно досі й не виносилося на сесію – його розгляд був зупинений на рівні комісій, через юридичний висновок, що водні об’єкти є загальнодержавною власністю. Тому настирливе намагання провладних фракцій «протягнути» це питання насторожує, а недбало кинуте в кулуарах очільником крайової виконавчої влади «До наступної сесії озера – ваші» цю настороженість підсилює. Можливо, йдеться не про наповненюваність бюджету, якою прикриває свою настирливість влада, а всього лиш про переділ територій? Наразі питання про водні об’єкти не підтримане обласною радою.
Так само рада не проголосувала за питання «Про погодження клопотання щодо надання спеціального дозволу на користування надрами ДК \”Укргазвидобування\” НАК \”Нафтогаз України» – незважаючи на палкі переконання провладних фракцій, що ця дочірня компанія є великою благодійницею для області. Спроба використати буковинські надра як плату за матеріальні блага для області під брендом певної політичної сили (партії влади) була викрита депутатом-«батьківщинцівцем» Іваном Мунтяном і підтримана тією частиною депутатського корпусу, які не втратили здоровий глузд і совість.
Питання «Про створення Чернівецького обласного комунального підприємства \”Бальнеологічний санаторій \”Брусниця\” шляхом реорганізації обласної лікарні відновного лікування с.Брусниця» проголосоване депутатами від «Батьківщини» з застереженням. У новоствореному санаторії послуги мають залишитися доступними для незаможних категорій населення.
На жаль, сподівання буковинської громади, що з обранням голови облради самоврядування в краї нарешті почне виконувати належні йому функції, не справдилися. Влада продовжує намагатися забезпечити власні інтереси, а коли опозиція їй в цьому перешкоджає, звинувачує опонентів у всіх гріхах. Попри все, робота опозиційних фракцій, зокрема – «Батьківщини» залишається системною, планомірною і успішною на ниві захисту інтересів буковинців.

Прес-служба обласної організації партії ВО «Батьківщина»

peredplata