«Фронт Змін» вимагає провести дострокові вибори міських голів Києва, Чернівців

«Фронт Змін» вимагає провести дострокові вибори міських голів Києва, ЧернівцівПартія регіонів захопила владу і боїться виборів – Арсеній Яценюк

«Фронт Змін» вимагає провести дострокові вибори міських голів Києва, Чернівців та інших міст, де влада позбулася «неугодних» мерів.

«Партія регіонів просто захопила владу і боїться виборів, бо чудово усвідомлює, що програє вибори на всіх територіях. Президент Янукович, коли йшов на президентські вибори, пообіцяв владу громадам. Виявляється, що громада вся знаходиться в офісі Партії регіонів. Саме тому ми наполягаємо на тому, щоб у Києві, Чернівцях і у всіх інших містах, де ПР через скупку голосів і через залякування зняла мерів, були оголошені вибори», – заявив лідер «Фронту Змін» Арсеній Яценюк.

Автор проекту постанови про проведення дострокових виборів міського голови Чернівців Геннадій Москаль наголосив, що з того часу, як провладна більшість у Чернівецькій міській раді припинила повноваження міського голови Миколи Федорука, минув уже рік. «І скільки не вносяться проектів постанов про вибори міського голови, вони блокуються, тому що в правлячої партії немає достойного кандидата, не виріс його рейтинг і не виросте ніколи. Сьогодні відсутній міський голова Новодністровська, три голови рад із районів Чернівецької області. Ви фактично взяли владу в Чернівецькій області і привели її до анархії. Ви хочете дотягнути це до виборів, щоб ваші люди, які тимчасово виконували обов’язки, здійснювали адміністративний ресурс на виборах до парламенту України», – звернувся Геннадій Москаль до представників провладної партії.

Парламент – єдиний державний орган, уповноважений призначати позачергові вибори до місцевих рад, і провладна більшість зловживає цим, підкреслив член «Фронту Змін», народний депутат Руслан Князевич. «Автор вніс проект постанови 9 лютого цього року, для того, щоб за 60 днів, як це каже закон, проголосувати і дати старт виборчій кампанії. Але це рішення виноситься сьогодні, коли минає 1,5 місяці. Це означає, що тут застосовується механізм маніпуляції, – наголосив він. – Йдеться про те, чи ВР і далі буде зловживати свої конституційним правом на призначення позачергових виборів і закривати очі на те, що абсолютно нещадно попирається право на самоврядування».

Провладна більшість не підтримала цей проект постанови. За нього проголосували 132 народні депутати.

peredplata