Іран у вогні

Іран у вогніНаш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Тегерану:
-Полум\’я повстань охопило вже всю країну. Щонайбільше найближчі години визначать політичну, релігійну, культурну долю Ірану, що стане переломним у зміні геополітики не лише на Близькому Сході, але й у світі.
Усе залежить від армії. Або вона втопить країну у крові, або зберігатиме нейтралітет, чи взагалі перейде на бік повстанців… І тоді Іран розпочне новий відлік своєї історії.
Москва з величезною тривогою спостерігає за подіями цієї ночі. Новий рік для Москви розпочнеться й так невесело, а з нових санкцій проти РФ через нелегальне постачання енергоносіїв КНДР попри міжнародні санкції. А щодо Ірану – зриваються десятки проектів в енергетичній галузі, атомній і ядерній промисловості, у збройовому секторі… А це ж мільярди втрачених доларів.
Повалення релігійного гніту і перехід до світського способу життя й устрою в державі внесе надзвичайно важливі зміни в геополітичний порядок планети. США і НАТО вже не будуть ворогами номер один. Скасування світових санкцій дозволить Ірану вийти на новий щабель розвитку…
Ой, якщо починати аналізувати, тут стільки всього… Вистачить не на одну газетну шпальту.

peredplata