Віце-президент США назвав Генпрокурора України \”сучим сином\”

Віце-президент США назвав Генпрокурора України "сучим сином"Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Давосу:

-Вістки з полів всесвітнього економічного форуму у швейцарському Давосі.

Під час сьогоднішніх зустрічей в Давосі Віце-президент США Джо Байден розповів, як він намагався примусити Петра Порошенка до боротьби з корупцією в Україні.
Віце-президент США назвав Генпрокурора України "сучим сином"
Цитую: Я відчайдушно схвильований регресом щодо боротьби з корупцією в Україні. Ось вам один конкретний випадок. Мені дали завдання щодо України. Тож я пам\’ятаю, як відбув туди, щоб переконати нашу команду надати Україні довготривалі кредитні гарантії. Я їздив до Києва загалом 12-13 разів. І врешті мав оголосити, що ми пропонуємо ще один мільярд доларів кредитних гарантій.

Я отримав обіцянки від Порошенка і Яценюка, що вони вживатимуть заходів щодо Генерального прокурора (щодо його усунення). Але вони цього не зробили. Я пішов на прес-конференцію і сказав: ми вам не даємо міліарда доларів. Вони мені кажуть: Ви не маєте таких повноважень, Ви не президент, президент казав, що дасть. Я кажу їй (журналістці): ну, то подзвоніть йому. (Сміх в залі) І ще раз наголосив, що ви (Україна) не одержите міліярд доларів. І твердо заявив, я відлітаю через шість годин. Якщо ваш Генпрокурор не буде звільнений до того часу, ви не дістанете грошей. І той сучий син був звільнений! (Сміх в залі) На його місце поставили іншого (сучого сина), кому на той час довіряли.

Тоді вони створили деякі важливі інституції (НАБУ, САП), провели кадрові зміни. Але створення однієї з трьох надважливих інституцій (Антикорупційний суд) увесь час відкладається. Хоча вони обіцяли, що цього не станеться.

P.S.Вибачайте за стиль. Переклад дуже наближений до мови оригіналу.

peredplata