Ляшко закликав ПАРЄ об’єднатися проти тиранії Путіна

Ляшко закликав ПАРЄ об’єднатися проти тиранії ПутінаОлег Ляшко під час свого емоційного виступу на сесії ПАРЄ звернувся до європейських політиків із закликом не зраджувати базовим принципам Асамблеї заради грошей, що пропонує Росія за своє повернення.

«У мене питання до тих, хто ратує за співпрацю, дружбу із Росією і повернення її сюди. А хто поверне батькам їхнього 29-річного сина Сергія Сергієнка з Полтавщини, який загинув вчора внаслідок мінометного обстрілу на Донбасі? Хто поверне дітям їхніх батьків, адже з моменту початку російської агресії на Сході України загинуло 10 тисяч українців. Окрім того, втрачено 20% українського промислового потенціалу. Хто поверне найкращий в Європі аеропорт Прокоф’єва? Коли на найкращому стадіоні в Європі «Шахтар» буде лунати гімн України і відбуватимуться матчі Ліги чемпіонів? Коли українські шахтарі повернутися в шахти, які сьогодні затоплені внаслідок російської агресії?», – обурився Ляшко.
Лідер Радикальної партії запропонував обговорювати в ПАРЄ не питання повернення Росії до зали, а питання зупинення російської агресії.
«Представник Словакії, яка постраждала від гітлеровської агресії, сьогодні розказує, що треба дружити з Путіним. Хай би ще з Гітлером запропонував дружити! Представник Британії каже, мовляв, кордони в Україні якісь не такі. Можливо, ви забули, що колись і Страсбург не був Францією? Можливо ви закликаєте до перегляду кордонів? Тоді для чого ми тут з вами зібралися? Пропоную вам, шановні колеги, обговорювати питання не повернення Росії до цієї зали, а зупинення російської агресії. Тому що сьогодні українці платять кров\’ю, територією, своєю боротьбою за те, щоб захистити цінності, на яких створювалася наша організація. А саме: права людини, верховенство права, повага до кордонів. Переконаний, більшість з присутніх поважає українців і цінує нашу боротьбу. Але якщо хтось з вас зневажає кордони України, де гарантія, що завтра не зневажатимуть кордони вашої держави?», – звернувся до членів Асамблеї Ляшко.
На останок делегат від українського парламенту закликав об’єднати зусилля, щоб зупинити російську агресію в Україні і не допустити її поширення в Європі.
«Ми сильна нація, сильна країна, немає жодного сумніву, що ми переможемо. Але в цей час боротьби проти новітньої тиранії ми повинні бути разом. А не шукати привід, щоб сісти і поїсти в якомусь Страсбурзькому ресторані червону ікру з росіянами. Дивіться, щоб та червона ікра поперек горла не стала тим, хто її їсть!», – підсумував Ляшко.

peredplata