Атлантична рада США оцінила \”реформи\” Порошенка і Гройсмана

Атлантична рада США оцінила "реформи" Порошенка і ГройсманаНаш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:

-Дивно і приємно зустрічати в тенетах і нтернету свої думки висловлені іншими людьми. Після Всесвітнього форуму в Давосі я висловив міркування і прогнози, що до наступних виборів в Україні марно чекати від наших закордонних донорів якусь суттєву фінансову допомогу. Країну чекає доля Сомалі, або у кращому випадку, доля Венесуели.

І ось учора читаю на цю ж тему висловлювання свого колеги, старшого наукового співробітника Атлантичної ради США (Atlantic Counsil), доктора економічних наук, політолога Андерса Аслунда:

– МВФ не дасть новий кредит Україні до наступних виборів.

– Реформ в Україні немає, і її чекає фінансовий крах, як у Венесуелі.

– Гроші виділені Заходом на реформи розкрадені. Зовнішні борги віддавати нічим.

– Українська влада взагалі (!) Не зацікавлена в боротьбі з корупцією, так як вона з неї живе.

– СБУ і ГПУ займається рекетом бізнесу.

Це я виписав з його спічу основні тези. Фінансовий крах України – це не щось віддалене і ефемерне. А сувора реальність найближчого часу. Українська влада зараз істерично шукає нових фінансовихспонсорів. Звернулась навітьдо Китаю зпроханням надати Україні кредит у розмірі сім (7 !!!) мільярдів доларів для розвитку інфраструктури.

Але ми ж то розуміємо, що частина позичених у Китаю грошей піде на пікові виплати зовнішніх боргів і на майбутні вибори… Кепські наші справи, дуже кепські

peredplata