НА ЗАКАРПАТТІ З’ЯВИЛОСЯ БАГАТО МОНАХІВ ІЗ ХАРАКТЕРНОЮ РОСІЙСЬКОЮ ВИМОВОЮ ТА ДЕСАНТНОЮ ВИПРАВКОЮ, – КОМАНДИР «КАРПАТСЬКОЇ СІЧІ»

НА ЗАКАРПАТТІ З’ЯВИЛОСЯ БАГАТО МОНАХІВ ІЗ ХАРАКТЕРНОЮ РОСІЙСЬКОЮ ВИМОВОЮ ТА ДЕСАНТНОЮ ВИПРАВКОЮ, – КОМАНДИР «КАРПАТСЬКОЇ СІЧІ»Підняти сепаратистський рух на Закарпатті у нинішній час не так вже й складно. Таке припущення у коментарі «Погляду» зробив командир підрозділу «Карпатська Січ», голова Закарпатської «Свободи» Олег Куцин.

«На Закарпатті багато етнічних груп, багато релігійних течій. 60% закарпатських віруючих є прихожанами Російської православної церкви. У багатьох парафіях – священики ортодоксальні», – зазначив Куцин.

«Ми помітили одну тенденцію, про яку ще перед війною інформували СБУ. На Закарпатті протягом останніх років почало з’являтися багато монахів із характерною російською вимовою та десантною виправкою. Чи працює СБУ – не знаю. Але, повторю, ми звертали на це увагу, і на їхні табори. Ходять, наче якісь грибочки собі збирають. Але охорона у них з автоматами Калашникова», – каже командир «Карпатської Січі».

За його словами, таких дивних монахів на Закарпатті налічувалися сотні, однак проукраїнські сили здатні подолати можливі сепаратистські зрушення.

«Якщо ситуацію підігріють і відповідно підготують, можемо мати на західному кордоні певні проблеми. Але з іншого боку і закарпатське українство уже не ходить у коротких штанях. Багато бійців пройшли війну, пролили кров, поспілкувалися з побратимами-патріотами з різних регіонів країни. То ж я все таки думаю, що коли постане питання сепаратизму, на Закарпатті знайдеться кому навести порядок навіть без допомоги держави», – переконаний Олег Куцин.

Джерело:
http://pohlyad.com

peredplata