Владні статки чернівецьких чиновників

Владні статки чернівецьких чиновниківЗаступники голови облдержадміністрації оприлюднили декларацію про доходи за 2011 рік. Але всі дані зі слів прес-служби ОДА. Тому що копії заповнених декларацій чиновники не оприлюднили.

Владні статки чернівецьких чиновниківВідповідно до законодавства України, заступник голови облдержадміністрації Віталій Темерівський оприлюднив декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2011 рік. Відповідно до декларації, загальна сума його сукупного доходу склала 28 296 гривень, в тому числі заробітна плата – 26 437 грн., дохід від викладацької, наукової і творчої діяльності, медичної практики, інструкторської та суддівської практики із спорту – 1858 гривень. Віталій Темерівський має у власності квартиру площею 70 кв. метрів. Він володіє автомобілем «TOYOTA CAMRY» з двигуном 2400 куб. сантиметрів 2004 року випуску.

Дружина заступника голови облдержадміністрації Віталія Темерівського Оксана Темерівська отримала за минулий рік зарплату у розмірі 15 тис. 155 гривень. Сума коштів на рахунках у банках у В.Темерівського складає 39 тис. 748 гривень.

Владні статки чернівецьких чиновниківЗаступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Василь Бурлака, відповідно до законодавства України, оприлюднив декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2011 рік. Згідно з декларацією, загальна сума його сукупного доходу склала 83 тис. 944 гривні, в тому числі зарплата – 79 тис. 960 грн., матеріальна допомога – 3 тис. 984 гривні. Василь Бурлака має у власності три земельні ділянки загальною площею 15 тис. 387 кв. метрів, дві квартири площею 175 і 68 кв.м та садовий будинок площею 104 кв. метри. Заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації володіє автомобілем «Опель Вектра С» з двигуном 2198 куб. см 2006 року випуску.

Сукупний дохід його дружини – Світлани Бурлаки за минулий рік склав 97 тис. 550 гривень, в тому числі заробітна плата – 85 928 гривень, матеріальна допомога – 11 тис. 622 грн.

Владні статки чернівецьких чиновниківВідповідно до законодавства України, заступник голови – начальник Головного фінансового управління облдержадміністрації Кирило Крищенко оприлюднив декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2011 рік. Відповідно до декларації, загальна сума його сукупного доходу склала 90 тис. 671 грн., в тому числі заробітна плата – 83 999 гривень, дохід від викладацької, наукової і творчої діяльності, медичної практики, інструкторської та суддівської практики із спорту – 2 тис. 687 грн., матеріальна допомога – 3 тис. 984 гривні. Доходи його дружини – 5 тис. 600 гривень. Кирилові Крищенку належать дві квартири площею 112,2 і 77,8 кв.м.

Дружина заступника голови – начальника Головного фінансового управління облдержадміністрації Юлія Потернак отримала за минулий рік 5 тис. 600 гривень, має у власності земельну ділянку площею 0,15 га та квартиру площею 78 кв. метрів.

Владні статки чернівецьких чиновниківВідповідно до законодавства України, перший заступник голови Чернівецької облдержадміністрації Георгій Галиць оприлюднив декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2011 рік. Згідно з декларацією, загальна сума його сукупного доходу склала 99 тис. 638 гривень, у тому числі заробітна плата – 95 тис. 322 грн., матеріальна допомога, яка нарахована, але не отримана у зв’язку з перерахуванням Магальському дитячому будинку-інтернату склала 4 тис. 316 гривень.

Георгію Галицю належить земельна ділянка площею 800 кв. метрів та дві квартири площею 114 і 58 кв. метрів. Він володіє двома автомобілями «Судзукі XL-7» з двигуном 3600 куб. см та «Фольксваген Гольф +» з двигуном 1600 куб. см 2007 року випуску. Порівняно з минулим роком кількість задекларованого майна не змінилася.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

На відміну від минулого року, коли разом з текстом повідомлення прес-служби громадяни могли ознайомитись з копією власноруч заповненої декларації, ціьогоріч таких копій на сайті ОДА немає. Ми поцікавились у начальника управління з питань внутрішньої політики та зв\’язків з громадськістю ОДА Ганни Мальони, чому це так. Вона нас запевнила, що наразі законом не передбачено оприлюднення копії оригіналу декларації. Адже наразі там нова форма на 12 сторінок з персональними даними посадовців (ідентифікаційний код тощо).

Ми ж зауважили в свою чергу, що такі персональні дані можна і замалювати, але ті, які підлягають оприлюдненню, залишити і надати копії громадськості. Однак пані Мальона стверджує, що це наразі не вимагається законом. Але всі відомості, вказані в повідомленні прес-служби, вірні і кожна цифра там правдива. І управління радилось і з юристами, і з структурним підрозділом по боротьбі з корупцією – публікувати копії заповнених декларацій для посадовців не передбачено.

Але як можна бути певним в даних, не бачачи оригіналів декларацій?

peredplata