БЮТ вимагає голову Пшонки та Кузьміна і згадав про Кушнарьова

БЮТ вимагає голову Пшонки та Кузьміна і згадав про КушнарьоваБЮТ вимагає відставки Генпрокурора Віктора Пшонки та його першого заступника Рената Кузьміна.

Відповідну заяву озвучив на погоджувальній раді лідер фракції БЮТ Андрій Кожем\’якін.

За його словами, керівництво прокуратури без суду і слідства виносить вироки представникам опозиції (зокрема маються на увазі звинувачення на адресу Тимошенко щодо вбивства Щербаня), \”порушуючи не лише всі норми презумпції невинуватості, але й межі елементарної людської моралі\”.

\”Вище керівництво генпрокуратури керується єдиним бажанням – догодити президенту і довічно тримати Юлію Тимошенко у в\’язниці\”, – додав він.

\”Генпрокурор Пшонка та його заступник пан Кузьмін повинні негайно піти у відставку, бо особи, які не мають честі та гідності, не можуть керувати органом, покликаним забезпечувати законність і порядок в країні\”, – зазначив Кожем\’якін

\”Вони переступили усі мислимі межі закону і за це мають бути притягнуті до відповідальності\”, – додав він.

Депутат також додав, що фракцію БЮТ ініціюватиме створення тимчасової слідчої комісії \”щодо масових убивство у Донецькій області у 1998-99 роках, а також щодо вбивства депутатів Щербаня і Кушнарьова\”.

Крім того, БЮТ вимагає першим питанням у вівторок розглянути постанову з рекомендаціями ПАРЄ, зокрема поправки щодо необхідності скасування кількох статей кримінального кодексу, а також відповідний законопроект бютівця Віктора Швеця.

У відповідь на це спікер Володимир Литвин нагадав, що згідно з регламентом ВР може звернутися до ГПУ з проханням про звіт керівництва, в результаті якого може проголосувати за відставку в разі існування достатньої кількості голосів для цього.

Українська правда

peredplata