Фінансує Кремль: спливли цікаві факти у справі ліквідації Бабченка

Підозрюваний у “замовленні” вбивства російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка Борис заявив в суді, що люди з оточення глави комітету ВР з оборони Пашинського, отримують фінансування від бойової структури Кремля

Про це з своєму Telegram-каналі повідомляє журналіст Олександр Дубінський.

Сам він зазначає, що не знає, про кого йдеться. Але розкриває пару цікавих фактів.

“У найближчому оточенні Пашинського є такий депутат БПП Іван Винник, він секретар комітету ВР з оборони і партнер Пашинського по збройному бізнесу. Помічником Винника є москвич Дмитро Васильєв (1968 р.н.). Раніше Васильєв притягувався в Росії до кримінальної відповідальності за шахрайство, а потім ще проходив у справі про вимагання”, – пише Дубінський.

Петр Порошенко Аркадий Бабченко

Він також додає, що Васильєв був керівником громадської організації «Новокаховський історико патріотичний клуб «Каховка» (ГО НДПКІ «Каховка»), який був заснований в 2010 році і зареєстрований в Новій Каховці на вул. Ентузіастів, будинок 1; ідентифікаційний код 36565763. Крім того, в 2010-2012 роках проводив автопробіг з акцією «Георгіївська стрічка».

Нагадаємо, підозрюваний в організації вбивства Аркадія Бабченка Борис Герман стверджує, що співпрацював з контррозвідкою України і допомагав знаходити російських агентів. За словами Германа, зв’язок з Москвою він тримав через свого давнього знайомого – В’ячеслава Пивоварника.

Борис Герман

«До мене звернувся дуже давній мій знайомий, який зараз живе в Москві. Під час спілкування з’ясувалося, що він займається в фонді Путіна саме організацією заворушень в Україні, – заявив Герман на засіданні в Шевченківському районному суді Києва, зазначивши. – Терорист має українське громадянство».

Сам журналіст Аркадій Бабченко розповідав подробиці спецоперації СБУ. Зокрема, він повідомив, що кров була справжньою, але не людською.

«У вівторок, о 6 вечора, до мене приїхав гример. Ми тренувалися. Він мені показував, як падає вбитий чоловік, як у нього йде кров на пробитому легкому. Футболку мою відвезли на окремий манекен і прострелили. Кров була справжня, свиняча. Згустки крові напхали в дірки від куль. Потім всі пішли, ми залишилися одні, дружина зателефонувала в поліцію ».

peredplata