Гройсман розбушувався!

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає:

«Я як прем’єр-міністр України прийняв для себе рішення, – якщо цей суд, справедливий, незалежний Антикорупційний суд не буде утворено, я складу із себе повноваження прем’єр-міністра України і піду у відставку», – суворо пригрозив Володимир Гройсман народним депутатам України.

З точки зору популістичної логіки, заява Гройсмана дуже своєчасна і правильна. Адже зовсм незабаром “слуги народу” залишать стіни рідної Верховної Ради та розлетяться у теплі краї на літній відпочинок аж до вересня. І у випадку неприйняття ВР закону про незалежний Антикорупційний суд — чергової фінансової допомоги від МВФ, Всесвітнього банку, Європейського інвестиційного банку та інших фінансових донорів нам не бачити, як своїх вух.

Зрозуміло, що без цієї допомоги економіка України і добробут українців продовжать стрімкий політ у прірву, величезні зовнішні борги не будуть сплачені. І хто буде “крайнім”? Звісно, що Володимир Гройсман і його уряд. Тож краще зараз піти у відставку з високо піднятою головою, зваливиши всю відповідальність на Верховну Раду, ніж бути з ганьбою знятим новою ВР і новим президентом України.

Чи не так?

peredplata