Оприлюднено свіжий рейтинг політсил: до ВР пройшли б 8 партій у разі виборів у травні

Соціологічне дослідження показало, що потенційно готові брати участь у голосуванні на виборах народних депутатів 65% громадян, тоді як 19% опитаних не налаштовані брати участь у такому голосуванні. Серед політичних партій найбільше голосів тих, хто піде на вибори, отримали б ВО «Батьківщина» (12,6%) та партія «Громадянська позиція» (10,7%). Далі йдуть партія «Опозиційний блок» – 8,5%, політична партія «За життя» – 8,1%, Радикальна партія – 7,9%, «Блок Петра Порошенка «Солідарність» – 7,8%. Ймовірно долають виборчий бар’єр також «Об’єднання «Самопоміч» (5,1%) та нещодавно зареєстрована партія «Слуга народу» (5,0%).

Серед кандидатів на президентську посаду відсутні явні лідери, рейтинг усіх основних політиків доволі невисокий.

 

Відносно найбільшу підтримку серед тих респондентів, які планують взяти участь у виборах, має Юлія Тимошенко – 13,3% виборців (причому рівень її підтримки мало відрізняється у різних регіонах). Далі йдуть Анатолій Гриценко – 9,4% (вищим його рейтинг є в Західному та Центральному регіонах), Юрій Бойко – 8,4% (чий рейтинг забезпечують майже винятково Схід, Південь та Донбас) та Петро Порошенко – 7,6% (його рейтинг дещо вищий на Заході і дещо нижчий на Сході), Олег Ляшко – 7,4% (його позиції трохи міцніші в Центрі та на Півдні).

 

Загальнонаціональне опитування населення України було проведене фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 19 по 25 травня 2018 року в усіх регіонах України за винятком тимчасово окупованих Криму та окремих районів Донецької та Луганської областей. Загалом було опитано 2019 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/politics/10141910-oprilyudneno-svizhiy-reyting-politsil-do-vr-proyshli-b-8-partiy-u-razi-viboriv-u-travni.html

peredplata