Трамп і Ин: останні приготування

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Сінгапура:

-Останні штрихи у підготовці до першого рукостискання північнокорейського диктатора Кім Чен Ина і президента США Дональда Трампа

До телемоніторів, які ведуть пряму трансляцію з Сінгапуру у цю мить приковані мільйони пар очей з усього світу. Я особисто сам сиджу, як на голках. Це набагато крутіше відчуття, ніж під час фубтолу, чи боксерського поєдинку чемпіонів.

Представники обидвох делегацій дошліфовують гострі кути можливих непорозумінь. Мені дуже подобається, як відбуається цей процес. Дуже круто!

Делегацію США під час засідання робочих груп, яка зараз триває у Сінгапурі, очолює досвідчений американський дипломат Сун Кім. Північнокорейську делегацію очолює заступник міністра закордонних справ КНДР Чхве Сон Хі. Переговори проходять в сінгапурському готелі “Ritz Carlton”.

Сьогоднішнє засідання робочих груп зосереджене на подоланні останніх розбіжностей між США і Північною Кореєю щодо відмови КНДР від своєї ядерної зброї в обмін на зняття з неї економічних , торговельних та фінансових сакцій і надання преференцій у побудові нової, цивілізованої Півічно-Корейської держави.

Більшість моїх колег ставлять ставки на успіх. Один із промовистих аргументів того, що Кім Чен Ин налаштований позитивно на зустріч – це той факт, що незадовго перед самітом він зільнив з в’язниці трьох американських заручників. Президент Трамп також заявив, що у нього “добрі передчуття”. Разом з тим Дональд Трамп назвав майбутні переговори з Кім Чен Ином “незвіданою територією” – “Terra Incognita”. Щодо цього вислову Трампа чимало журналістів і спостерігачів (я у тому числі) неправильно перетлумачили його слова. Я, як і більшість думав, що “Терра Інкогніта” стосується місця проведення саміту – курортного острова Сентоса в отелі “Капела”.

Нагадаю! Зараз у Сінгапурі понеділок, 11 червня… Всього через дві години там розпочинається віторок 12 червня. А у Вашингтоні У цей час 0:9 ранку 11 чевня. Тому для багатьох журналістів, репортерів це складає певний дискомфорт щодо датуання подій.

peredplata