Трамп – неприборканий мустанг американської дипломатії

Наш власний кореспондент у Брюсселі Ростислав Демчук передає:

-Професійні дипломати, мабуть, вже втомились прогнозувати, які коники на світовій арені може викинути Дональд Трамп. З неабиякою цікавістю світ, затамувавши подих, стежив за першими у світовій історії переговорами між диктатором Північної Кореї Кім Чен Ином і президентом США Дональдом Трампом.

Схоже, наступний етап формування Нового світового порядку відбудеться 16 липня у Хельсінки. Там Дональд Трамп уперше зустрінеться з ще одним диктатором і тираном, президентом Російської Федерації Володимиром Путіним. Зустріч у повноцінному двосторонньому форматі.

Запальних читачів і співрозмовників закликаю не поспішати жбурляти в мене валянками і капцями. Я не помилився! Це буде перша зустріч Трампа і Путіна у розлогому двосторонньому форматі. Короткотривалі зустрічі в Гамбурзі на полях саміту G20 та кілька місяців тому у В’єтнамі на саміті АТЕС не рахуються. У столиці Фінляндії відбудеться повноцінна зустріч лідерів, під час якої сторони мають накреслити шляхи вирішення російсько-українського конфлікту на Донбасі й у Криму та покласти край безчинствам режиму диктатора Асада у Сирії.

До Хельсінки Дональд Трамп вирушає не з порожніми руками. В долонях у Трампа для Путіна приготовлений сувенір з колючками. Сьогодні Трамп домовився з королем Саудівської Аравії підняти видобуток нафти до 2 000 000 барелів на добу. І це попри те, що країни ОПЕК нещодавно вже домовились збільшити видобуток нафти до 1 000 000 барелів щоденно. Таким чином ціна на нафту у найближчі дні різко впаде, що завдасть нових ударів по економіці Росії.

Але і це ще не всі видимі домашні заготовки президента США перед його поїздкою до Європи. Нагадаю, що 11-12 липня у Брюсселі відбудеться саміт НАТО. А сьогдні Пентагон публічно оголосив про наміри вивести з території Німеччини увесь американський військовий контингент. Для фрау Меркель це реально несподіваний удар під дих! Тут предмет торгу Вашингтона з Берліном зрозумілий. Або американські бази продовжують свою дислокацію на території Німеччини, або Ангела Меркель і Володимир Путін нехай будують свій газогін “Північний потік -2”. При цьому оборона і безпека Німеччини скорочується в рази! Красиво?

Не знаю точно що іще вчудить вуйко Трамп, але наступні два тижні обіцяють бути насиченими на події і несподіванки

Світлина від Rostyslav Demchuk.

peredplata

1 thought on “Трамп – неприборканий мустанг американської дипломатії

  1. А Макрон тим часом зібрався їхати до росії на футбол дивитися, щей заявив про готовність підтримати путіна для повернення в G8, як між іншим і Трамп з Джузеппе Конте, але вони цю пропозицію озвучили ще на g7/
    Польща, Венгрія, Руунія, Італія, Німеччина, США, а тепер і Франція зрадила Україну…

Comments are closed.