У Партії регіонів немає потреби працювати з людьми

У Партії регіонів немає потреби працювати з людьмиПартія регіонів не має жодних потреб працювати з людьми. Таку думку висловив директор Центру східноєвропейських досліджень Андрій Окара, відповідаючи на запитання в рамках проекту «Рейтинг дурниць в українській політиці».

На думку експерта, Партія регіонів позиціонується як бюрократизований та ієрархічний проект з минулого, який абсолютно не є ефективним в умовах реальної політичної конкуренції, але в умовах не-політичного розвитку приносить певний успіх. У них немає потреби працювати з людьми, вони працюють з масою. Це навіть не дурість, а просто їх принцип роботи. В нинішніх умовах це наближує революційну ситуацію.

Щодо «Фронту Змін», то, на думку Андрія Окари, їх реклама 2009 року є нічим іншим, окрім дурості, і це закономірно відобразилось на рейнтингу – на його падінні. \”Після цього політичні перспективи Арсенія помітно звузились\”, – зазначив експерт.

Коментуючи помилки Комуністичної партії, експерт сказав, що ця політсила вже двадцять років паразитує на бренді, хоча б і Ленін, і Сталін усіх цих симоненків, грачів та голубів просто до стінки б поставили. «І жодних оригінальних ідей, жодних рішень або хоча б якогось нетривіального позиціювання немає, тоді як недавні передвиборчі кампанії КПРФ та Зюганова були досить цікавими та креативними», – додав Андрій Окара. Також експерт згадав скандал навколо особистого життя Петра Симоненка, його боротьбу з Леонідом Грачем, дивний \”антибандерівський\” пам\”ятник в центрі Симферополя та апофеоз \”виносу мозку\” – пам\”ятник Сталіну в Запоріжжі, а також цинічні переслідування з боку влади тих, хто цей пам\”ятник нібито намагався знищити.

Головною проблемою Анатолія Гриценка Андрій Окара вважає те, що він не може налагодити відносини з іншими опозиційними політичними силами. Також Гриценко припустився низки політтехнологічних помилок, починаючі від емблеми з відірваними руками і закінчуючи слоганом «Перший непрохідний». Взагалі, його виборчі кампанії – це азбука для політтехнологів. Азбука – як не треба робити.

Свободівці, на думку політолога, зробили дурницю, коли почали скандал з Гайтаною. Також вони не змогли красиво «відіграти» скандал з дорогим авто Олега Тягнибока, яке, як виявилось, належить іншому партійцю – Ігорю Мирошниченку. Взагалі, ця партія ніяк не може відбитися од звинувачень у тому, що їх фінансують \”донецькі\” та \”дніпропетровські\”, а також від звинувачень в концептуальній неадекватності.

Говорячи про партію УДАР, Андрій Окара зазначив, що Віталій Кличко повинен був би перетворитися на українського Термінатора, але він поки що більше нагадує Голема. «Людина, яка стала популярною завдяки спорту, повинна трансформувати цю підтримку в реальні голоси. А Кличку поки що це не вдалося. Сподіваюсь, в нього вистачить мудрості не ходити на київські мерські вибори, бо там ситуація явно склалася не під нього».

Довідково:

Проект «Рейтинг дурниць в українській політиці» покликаний привернути увагу працівників політичних сил до їх найбільших помилок, що, на думку ініціаторів проекту, допоможе нашим політикам краще розуміти те, як їх діяльність сприймається експертним середовищем та виборцями.

Організатори сподіваються, що цей проект допоможе українським політикам працювати більш якісно.

Узагальнені результати дослідження будуть оприлюднені, а представникам політичних сил, яких згадають експерти, буде надано можливість пояснити, чому саме вони вчиняли ті чи інші дії.

Джерело

peredplata