Максим Бурбак: \”Схема усунення мерів дала збій у Новодністровську\”

Максим Бурбак: "Схема усунення мерів дала збій у Новодністровську"Голова обласної організації «Фронт змін\” Максим Бурбак про ситуацію в Новодністровську:

– Я вимагаю від чинної влади виконати рішення суду, а не вдаватися до казуїстики і не трактувати на власний розсуд рішення суду. І я не розумію, чому Георгій Галиць як посадова особа виконавчої влади коментує ситацію в органі місцевого самоврядування. Він хто – прокурор?

– Чи поновлено Панчишина, на вашу думку, на посаді мера?

– Суд визнав незаконним рішення сесії про припинення повноважень голови. Це означає, що Панчишин знову мер. Хіба має суд складати інструкцію подальших дій? Може, суд має ще вказати, щоб Панчишину повернули печатку і пустили до приміщення?

Ситуація склалася дуже дивна. Я був у Новодністровську і бачив порожню мерію в робочий час. Тиждень немає на роботі секретаря міської ради Лутчака. незрозуміло, де депутати, які ухвалювали незаконне рішення, і чи збираються вони виконувати рішення суду. Влада ховається від громади.

Від людей ховається і губернатор. Папієв 19 квітня був на ГАЕС. Чому він не заїхав до мерії та не зустрівся з людьми? Чому представник гаранта Конституції в області мовчить, а коментує ситуацію його перший заступник Галиць?

– Який можливий подальший перебіг подій?

– Схему усунення обраного мера відпрацювали у Чернівцях і Новодністровську і запустили на всю Україну. У такий спосіб усунули кілька десятків мерів. Але схема дала збій, у ній не був врахований Вінницький суд. Це перша ластівка, прецендент для Федорука та інших мерів, усунутих з посад. Схема не спрацювала. Тепер обласній владі доведеться ще за це відповідати перед своїм керівництвом. (І.Довгань)

Джерело

peredplata