Порошенко особисто подзвонив журналістці ТСН, аби спростувати інформацію про відпочинок в Іспанії

Незадовго до виходу журналістського розслідування ТСН про ймовірну літню відпустку Президента України Петра Порошенка в Іспанії глава держави особисто подзвонив кореспондентці Ользі Василевській, аби спростувати інформацію.

За негласними правилами, президентська адміністрація має повідомляти про перерви в роботі глави держави, але зазвичай сім’я Порошенко таку інформацію не розголошує. ТСН передбачає, що президент, ймовірно, провів тиждень у відпустці в Марбельї, де кілька років тому його вже бачили туристи і де глава держави має свої фірми та маєток на березі моря. Аби перевірити цю інформацію, знімальна група ТСН на чолі з кореспонденткою Ольгою Василевською вилетіла до Іспанії, де отримала ряд доказів свого припущення.

Після розміщення анонса сюжету на своїй сторінці в соціальній мережі журналістці за півгодини до вечірнього випуску ТСН зателефонували з Адміністрації Президента та повідомили про те, що з нею особисто хоче поспілкуватися президент України. Петро Порошенко після ввічливого вітання почав говорить, що останніми роками не відпочивав в Марбельї, що це замовна спланована проти нього акція, що він не знає, де відпочивали його діти, і це їхня особиста справа.

«Хочу вам повідомити, що зараз я знаходжусь на робочому місці, в Києві, Україна, на вулиці Банкова. Я дуже щасливий, що, дякуючи моїй скромній особі, ви, особливо за рахунок найбільшого олігарха, змогли відвідати Іспанію і відпочити там. Єдине, що скажіть, що ні в цьому, ні в минулому році, ні на найбільшій, ні на найменшій горі, ні в Марбельї, ні в іншій частині, крім Мадриду і Сантьяго-де-Компостела, я не був», – зазначив президент під час телефонної розмови з журналісткою ТСН.

На запитання кореспондентки про те, де він відпочивав, чи відпочивав узагалі, чому президентський борт вісім діб перебував у Відні чи є у президента вілла у Марбельї, Порошенко не відповів і поклав слухавку.

Відео: https://www.youtube.com/watch?v=nZE-zOHFotc

 

Зазначимо, в розслідуванні ТСН йдеться, що в Марбельї на віллі, оформленій на заступника секретаря РНБО Олега Гладковського журналістці ТСН Ользі Василевській відкрила двері дівчина, дуже схожа на одну з дочок Порошенко. Вона дала зрозуміти, що не володіє українською мовою, а віллу знімає, і відразу зникла за скляними дверима, де на неї чекав хлопець, схожий на сина Порошенка – Михайла. Цікаво, що ця вілла розташована неподалік від «маєтку Путіна», яка була об’єктом розслідування російського опозиціонера Олексія Навального.

Крім того, доказом того, що Порошенко відпочивав в Іспанії разом зі своєю сім’єю, може бути рух президентського борту. Його головний літак був в ремонті в Стамбулі, а тепер стоїть в Києві в ангарі. Але другий 29 липня приземлився у Відні і стояв там протягом восьми діб. Позавчора з Малаги вилетів чартер, який належить компанії «Авкон», зареєстрованої в столиці по вулиці Електриків, 29-А, де і основні активи Порошенка. Чартер приземлився у Відні і за 10 хвилин після цього президентський борт злетів і взяв курс на Київ. Журналісти припускають, що з метою конспірації сім’я Порошенко прилетіла з Малаги найнятим чартером і пересіла на офіційний борт у Відні, щоб ввечері того ж дня бути вже в Києві.

На офіційні запити про відпустку президента жодної відповіді протягом чотирьох днів з Адміністрації Президента до особистого дзвінка Порошенка не надійшло.

За додатковою інформацією звертайтесь до прес-служби каналу «1+1», +38 044 490 0101media@1plus1.tvwww.1plus1.ua

peredplata

1 thought on “Порошенко особисто подзвонив журналістці ТСН, аби спростувати інформацію про відпочинок в Іспанії

  1. нам просто нема з кого вибрати , нормальні люди до влади просто не доходять.

Comments are closed.