Після Козака і Бурбак перейшов в опозицію на Буковині

Недавно опонент Бурбака у Сокирянах голова райради Васмль Козак очолив опозицію проти влади. Вчора туди ж пішов Максим Бурбак.

Народний депутат Максим Бурбак заявив, що після відставки міського голови Чернівців Олексія Каспрука він зайняв позицію опозиціонера до Чернівецької ОДА, обласної та міської ради.

Про це він заявив сьогодні в коментарі журналістам, пише molbuk.ua

“Я зараз зайняв найкращу політичну позицію в Чернівецькій області. Я – фактично в опозиції до облдержадміністрації, обласної ради і міської ради. Тепер я згадую “веселі” часи 2012 року, коли я був опозиціонером”, – сказав Бурбак.

Він підкреслив, що, незважаючи на опозиційну партійну приналежність голови обласної ради Івана Мунтяна, посадовець несе таку ж відповідальність за стан у регіоні, як і голова ОДА.

“Я хочу нагадати, що голова обласної ради, який підписує й затверджує бюджет області, так само відповідальний за стан області, як і голова ОДА”, – сказав нардеп.

Водночас він звернувся до нардепів із БПП, які “несподівано стали близькими з Фищуком”, заявивши, що “з ним вони перемоги не здобудуть”.

Бурбак розкритикував дії голови ОДА Олександра Фищука, який, за словами політика, не сприяв уникненню відставки міського голови Олексія Каспрука.

“Мене обурила позиція голови Чернівецької ОДА Олександра Фищука. Хочу нагадати, що Олександр Георгійович є депутатом фракції БПП в обласній раді. І по партійній лінії вони повинні були підтримати своїх побратимів по БПП у міській раді. А по-друге, він повинен був зробити все, щоб це незаконне рішення не було прийняте. Тепер відповідальність лежить і на ньому, тому що він є представником президента тут на місці. Так, у них немає зараз функції загального нагляду, але як у голови ОДА є юридичний департамент. Тож всі незаконні рішення, які приймає Чернівецька міська рада, можуть оскаржуватися”, – сказав народний депутат.

Також Бурбак вважає, що Каспрук обов’язково повернеться на посаду міського голови Чернівців.

peredplata