Громадськість вимагає заарештувати проросійського політика Медведчука

4 вересня громадські активісти, представники ГО “Молодіжний Націоналістичний Конгрес” та інших громадських організацій із всієї України вимагатимуть під стінами Генеральної прокуратури України  прозвітувати про результати розслідування антиукраїнської діяльності  Віктора Медведчука, кума президента Росії — Путіна. Акція “Стус чекає — Медведчук підарешт” відбудеться у рамках національної ініціативи «Стоп Реванш».

У день смерті Василя Стуса, українці нагадають: непокаране зло — зростає. Медведчук — кат не лише Стуса, а й української нації. Наразі він — головний архітектор плану з  розвалу України. Саме Медведчук координує та структурує всі проросійські та реваншистські сили для повернення до влади. Доказів проти нього достатньо, питання лише в політичній волі вищого керівництва країни довести відкриту проти Медведчука справу до логічного завершення – вироку суду і тюрми.

Організатори закликають долучитись до акції всіх небайдужих українців, представників громадських об’єднань, політиків та представників ЗМІ.

Довідка:

Віктор Медведчук — кум президента РФ Володимира Путіна, адвокат Василя Стуса під час останнього судового процесу, який фактично визнав вину поета в суді, що мало наслідком нового тюремного ув’язнення поета, яке стало фатальним. Нині Медведчук є перемовником у “Мінському процесі” щодо обміну полонених. Його “ефективність” очевидна: процес обміну українських військових та цивільних бранців, що утримуються на окупованих українських територіях та в Росії — не має жодного успіху. Олег Сенцов та інші українські ув’язнені, що  оголосили голодування повільно помирають.

   Ще 2016 року 59 народних депутатів України звернулись до Генерального прокурора з вимогою розслідувати антидержавницьку діяльність Віктора Медведчука та очолюваних ним структур. Печерський районний суд м. Києва за поданням народного депутата України Андрія Левуса зобов’язав Генеральну Прокуратуру України відкрити кримінальну справу проти Медведчука, що і було зроблено — кримінальне провадження № 42016000000001099. Досудове розслідування під процесуальним керівництвом ГПУ здійснює Служба Безпеки України. Статті, за якими здійснюється розслідування, є серйозними (повалення конституційного ладу, підривна діяльність проти суверенітету України, фінансування тероризму) однак результатів досі немає.

      США та Австралія ще 2014 року наклала санкції проти Віктора Медведчука і цей правильний крок мають підтримати уряди усіх цивілізованих країн. Від України ж ми вимагаємо активізувати розслідування кримінальної справи та засудити московського агента Медведчука.

Національна ініціатива «Стоп Реванш» — це кампанія, спрямована на протидію російській гібридній агресії в Україні, охоплює боротьбу в інформаційній, політичній, гуманітарній сферах.

“Стоп Реванш” у Facebook
Прес-служба “Молодіжного Націоналістичного Конгресу” :

peredplata