«Без України не було б перемоги у Другій світовій війні», – Арсеній Яценюк

«Без України не було б перемоги у Другій світовій війні», - Арсеній ЯценюкУ середу, 9 травня, Об’єднана опозиція відзначила перемогу українського народу у Другій світовій війні та вшанувала жертв війни.

Лідер «Фронту Змін» Арсеній Яценюк, народні депутати, лідери та представники політичних сил Об’єднаної опозиції поклали квіти до Меморіалу Вічної Слави в Києві.

«3,5 мільйонів українців загинули на фронтах, 5 мільйонів українців загинули на окупованих територіях. Це велика трагедія. Та, з іншого боку, мільйони українців доклались до того, що Друга світова війна стала переможною», – наголосив у коментарі журналістам по завершенню церемонії Арсеній Яценюк.

«Без України ніколи би не було перемоги у Другій світовій війні. Тому Україна – це країна-переможиця. Понад 30 командувачів фронтами – українці. 2 300 героїв Радянського Союзу –українці. Це наша перемога», – підкреслив лідер «Фронту Змін».

«Ми в цей день не політичні сили, ми – українці, ми – громадяни держави, яка перемогла в Другій світовій війні. І ми низько схиляємо голову перед тими, хто пролив свою кров у війні», – зазначив він.

По закінченні церемонії Арсеній Яценюк поспілкувався з ветеранами Другої світової війни та війни в Афганістані. «Афганці» запросили лідера «Фронту Змін» разом із ними на БРДМі під’їхати до Меморіального комплексу пам\’яті воїнів України, полеглих в Афганістані. Арсеній Яценюк разом із ветеранами поклав квіти до пам’ятника та вшанував пам’ять воїнів-афганців.

peredplata