Биті вікна і хрунівські обличчя

Биті вікна і хрунівські обличчяПісля скандальних виборів голови Заставнівської районної ради у райцентрі відбуваються дивні речі.

Вночі з 7 на 8 травня у місті Заставна невідомими «народними месниками» були вибиті всі вікна в магазині, приміщення якого опосередковано належить одному з тих депутатів від партії «Наша Україна», котрий активно закликав підтримувати партію регіонів, а саме Сергію Капіцькому. Він — один із тих хрунів, котрі не раз уже перебігали з однієї політичної сили до іншої. У буремному 2004 році Сергій Капіцький був виявлений серед тих, хто активно підтримував на виборах Віктора Януковича. Після програшу цього кандидата миттєво перекинувся до партії «Наша Україна». Йому там повірили у «щирому розкаянні». І навіть рекомендували, а згодом і обрали головою Заставнівської районної ради. Та вовк змінює шкуру, а ніколи свою натуру. Так український народ говорить про тих, хто продає інтереси нації і перебігає з партії у партію.

Капіцький довгий час керував районом. І на виборах 2010 року став депутатом від партії «Наша Україна». А головою тоді обрали Михайла Бойчука (до речі, цей катюган ще досі є депутатом. Невже прокурор області ні кує, ані меле? — П.К.). Напевне, вони з Капіцьким не дуже ладили один з одним. Бо коли Михайло Бойчук зі своїм братом і зятем катував рибалок, то Капіцький разом з Гольцовим взялися активно захищати скривд-жених. Вони возили катованих людей до Чернівців. Піднімали громадськість проти Михайла Бойчука і проти партії регіонів, яка несе повну відповідальність за «заставнівського ката». Бо Бойчук і його сім’я стали депутатами за списками саме партії регіонів.

Що в один момент спонукало Капіцького і Гольцова виступити проти партії регіонів, невідомо. Але потім вони притихли. І знову вигулькнули, як «Пилип з конопель». Це сталося у період агітації за кандидатуру від партії регіонів на голову ра-йонної ради. У Заставні регіонали не могли виграти без зрадників і хрунів. Бо опозиція там має 48 голосів із 68. Партія ре-гіонів залучила до своїх лав трохи депутатів з «Фронту Змін», з ВО «Батьківщина», з «Нашої України». І з меншості перетворилася у більшість. Аби гладко пройшов процес зради, пообіцяли окремим посади, а таким, як Капіцький, напевне, сприяння у бізнесі.

Про таких писав Тарас Шевченко:

«За шмат гнилої ковбаси
Хоч рідну матір попроси,
То оддасте».

І оддадуть. Що успішно і вчинили на останній сесії Заставнівської районної ради. А після сесії за зраду хруню з ВО «Батьківщина» Іванові Ковалюку дали посаду заступника голови районної ради. Хруневі від «Нашої України» Леоніду Гольцову — заступника голови райдержадміністрації. Одержали вони посади, облизалися, та й заходилися знову служити.

Тепер нехай партія регіонів піклується за себе і свої лави. Бо ті, кого вони собі приручили, уже їх продали. Їм не вперше. Продадуть і вдруге, і втретє…
… А тим часом б’ють вікна у приміщеннях Капіцького. Шість вікон розбили месники. На жаль, жодної хрунівської пики…

Петро КОБЕВКО

Від редакції. У тимчасовому офісі Заставнівської районної парторганізації ВО «Батьківщина» побили вікна.

Відбулося це близько 3-ї години ночі 8 травня, є свідок, який о цій порі чув гуркіт. За розбитим склом на підвіконні була партійна вивіска (яка зазвичай розміщена на постійному офісі, де зараз триває ремонт), і зловмисники, так виглядає, розбили вікно саме з метою дістати цю вивіску. Їм це не вдалося, оскільки вони отримали порізи і вивіска впала на землю.

Зранку, виявивши пошкодження цілісності вікон, працівники офісу викликали міліцію. До обіду правоохоронці працювали на місці події, знімали відбитки.
Голова Заставнівської районної парторганізації ВО «Батьківщина» Василь Мельник висловив глибоке обурення цією провокацією: «Ми пов’язуємо подію з нещодавнім початком саме із Заставни безстрокової акції протесту опозиції проти свавілля влади. Чекаємо висновків правоохоронців, але заявляємо твердо і однозначно: нас залякати не вдасться».

Цього ж дня до офісу «Батьківщини» навідались голови місцевих райради і райдержадміністрації, пообіцяли, що слідкуватимуть за перебігом подій.

peredplata