Мунтян проти Тимошенко

Буковинці були заскочені новиною: до нас прилетіла Юлія Тимошенко зі своїм почтом. Вірніше,  вона все ж таки прилетіла не до нас, а до Івана Мунтяна, голови її партії на Буковині і голови обласної ради.

У Івана був день народження. То Юлія Тимошенко його привітала. Іван дуже радий і про це розповідає всім: кому треба й кому не треба. Тішиться привітанням. Є ж бо з чого тішитися. Адже з Юлією прилетіли десятки політиків, охоронців та обслуги. Були керівники й від правоохоронців. Грошей тільки на візит витратили багато. А ще й на подарунок для Івана.

Напевне, Юлія Володимирівна таки завинила перед Мунтяном за молитовні сніданки, на які він її возив до Трампа. Буковинці дуже шкодують, що Тимошенко обминула їх своєю увагою. Вони переживають і губляться в здогадках, за які такі гріхи Юлія Володимирівна не хоче з ними зустрітися, привітатися,  поговорити. Можливо, вони б їй розсказали про все, що тут коїться на Буковині, як тяжко виживають люди, як влада збиткується над своїм народом. А влада на Буковині таки складається з партії ВО «Батьківщина». Чого тільки вартує голова обкому Іван Мунтян?! Він же обіймає найвищу представницьку владу в області. А ще таких чимало у районних радах. Та й є бютівці на посадах і у держадміністраціях від ОДА до РДА. А ще вони мають чималі фракції. Завдяки голосам  депутатів від ВО «Батьківщина» навіть  змогли усунути з посади Чернівецького міського голову.

Тож люди Буковини хотіли попросити Юлію Володимирівну, аби вона якось вплинула на своїх однопартійців, які складають владу в області, щоб вони краще працювали на людей, а не на себе. Щоби добивалися зменшення тарифів на електрику, воду, газ. Аби ціни не піднімали на комірне. Аби продукти здешевлювали. Бо чимало бютівців в області й хліб випікають,  і продукти виробляють. Але замість зменшення ціни на необхідні продукти, вони її збільшують.

Тимошенко людей не почула. Вона вітала Івана.

З джерел, яким ми довіряємо, стало відомо, що Юлія Володимирівна таки дала завдання Іванові Мунтяну. Це завдання полягає у тому, що він повинен був негайно скликати позачергову сесію обласної ради і районних рад, на яких прийняти звернення до Президента, аби він скасував постанову уряду про підвищення ціни на газ для населення.

Не відаємо, з якого такого дива Іван сесію не скликає і звернення не приймає. Кажуть, що він потихеньку зраджує Юлії Володимирівні з провладною партією та «Народним фронтом». І тепер домовився з ними, аби не приймати подібне звернення. Хоча цього вже вимагають депутати інших фракцій. Але Мунтян не дослухається до голосу народу.

Тим паче, що 22 жовтня Юлія Володимирівна Тимошенко виступила з промовою, де вимагає від своїх партійців скликання позачергових сесій облрад та райрад. Іван і тут не виконує вказівки лідерки ВО «Батьківщина». Таким чином він разом з депутатським корпусом БЮТу  збочив з генеральної лінії партії. І плететься у хвості з владою. Тому разом з нею на території Буковини Іван Мунтян, обласна організація ВО «Батьківщина», особисто Юлія Тимошенко несуть відповідальність за підвищення тарифів на газ.

А їхні слова про захист інтересів людей залишаються пустими звуками і великим пуком. Насправді ж вони піаряться на бідах людей.

P.S. Верхом цинізму та піару став лист підписаний Іваном Мунтяном до голів міських та районних парторганізацій. У ньому Мунтян вимагає від депутатів ВО «Батьківщина» усіх рівнів «невідкладно ініціювати проведення позачергових сесій». На них прийняти звернення до Порошенка з вимогою скасувати рішення про підвищення ціни на газ.

Хоч Мунтян дає вказівки своїм підлеглим, сам не спішить їх виконувати. А сесію облради призначає на 3 листопада, у день «Буковинського віча». Аби перетворити її на святкову.

Газове питання на сесію ініціюють тільки свободівці і депутат від «Самопомочі» Ольга Кобевко. Бютівці скромно промовчали…

peredplata