Новий президентський рейтинг: Тимошенко на чолі, Порошенко поряд із Зеленським

На виборах президента за лідера “Батьківщини” Юлію Тимошенко готові проголосувати 13,4% українців, за шоумена Володимира Зеленського – 7,6%, за чинного президента Петра Порошенка і лідера партії “Громадянська позиція” Анатолія Гриценка – по 7%, за співголову фракції “Опозиційний блок” Юрія Бойка– 6,9%.

Про це свідчать дані спільного опитування Центру “Соціальний моніторинг”, Українського інституту соціальних досліджень ім. Яременка, Київського міжнародного інституту соціології та соціологічної групи “Рейтинг”, передає “Інтерфакс-Україна” в четвер.

Крім того, згідно з отриманими результатами, лідера Радикальної партії Олега Ляшка готові підтримати 5,7%, музиканта і громадського діяча Святослава Вакарчука – 4,9%, за лідера партії “За життя” Вадима Рабиновича готові проголосувати 3,5%, за мера Львова, лідера об’єднання “Самопоміч” Андрія Садового – 2,5%, за лідера Всеукраїнського об’єднання “Свобода” Олега Тягнибока (який вже заявив про те, що не балотуватиметься – ред.) – 1,8%, народного депутата, члена партії “Укроп” Олександра Шевченка – 1,7%, ще кілька кандидатів отримують підтримку менше 1% опитаних.

За іншого кандидата мають намір голосувати 3,4%, не змогли відповісти – 16,7%, не голосували б на виборах президента – 12,5%.

Серед тих, хто визначився і голосуватиме на виборах, 18,9% готові підтримати Тимошенко, 10,7% – за Зеленського, по 9,9% – за Гриценка і Порошенка, 9,8% – за Бойка, 8% – за Ляшка, 7% – за Вакарчука, 4,9% – за Рабиновича, 3,5% – за Садового.

У цілому 75,8% респондентів сказали, що точно мають намір голосувати на виборах президента України або швидше за все мають намір прийти на вибори, 19,5% вважають, що точно не будуть голосувати або схиляються до того, що не голосуватимуть.

У ході дослідження було опитано 13 тисяч 684 респондента. Опитування проводилося з 28 вересня по 16 жовтня 2018 року на всій території України за винятком Криму та окупованих територій Донецької і Луганської областей. Стандартні відхилення при достовірних 95% не перевищують 0,85%.

peredplata