Прикордонники затримали 28-річного буковинця, який намагався дати хабар

Офіцерами внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби, детективами слідчого управління та управління стратегічних розслідувань Нацполіції у Чернівецькій області на місці злочину затримано 28-річного українця, який намагався надати хабар. Про це повідомляє прес-служба Чернівецького прикордонного загону.

Курс на доброчесність та несприйняття корупції стали нормою оперативно-службової діяльності прикордонних підрозділів. Однак особи, які займаються незаконними оборудками на державному кордоні, не в змозі зрозуміти незворотних змін, що відбулися в свідомості прикордонників, та намагаються втягнути захисників кордону у протиправну діяльність.

Їх планам на заваді стають співробітники підрозділів Департаменту внутрішньої та власної безпеки Адміністрації Держприкордонслужби України, які системно діють у взаємодії з іншими правоохоронними органами України.

Черговим результатом такої співпраці стало викриття офіцерами ВВБ по Чернівецькому прикордонному загону Управління внутрішньої та власної безпеки «Захід» Держприкордонслужби України, детективами слідчого управління та управління стратегічних розслідувань Нацполіції України у Чернівецькій області на місці злочину 28-річного жителя Путильського району, який намагався надати військовослужбовцю 700 євро, очікуючи сприяння у незаконному переміщенні тютюнових виробів через державний кордон з України до Румунії на т.з. «зеленому кордоні».

Затримання провели бійці мобільного загону ДОЗОР та спецпідрозділу Нацполіціі КОРД, слідчі дії проводилися за заявою військовослужбовця у рамках розслідування кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 369 ККУ, за процесуального керівництва прокуратури Чернівецької області.

Під час проведення обшуків у населених пунктах Путильського району вилучено рації, біноклі, прилад нічного бачення, ноутбуки, мобільні телефони, які використовувалися для підготовки  протиправної діяльності на державному кордоні, нарізну зброю, понад 30 ящиків безакцизних тютюнових виробів, а також великі суми коштів у гривнях та євро.

Крім того, з’ясувалося, що затриманий у березні цього року був активним учасником незаконного блокування прикордонного наряду на ділянці відділу прикордонної служби «Селятин», причиною якого було успішне затримання напередодні партії тютюнових виробів.

peredplata