Буковинська міліція відкидає політичні мотиви у візиті до свободівця Звенигородського

Буковинська міліція відкидає політичні мотиви у візиті до свободівця ЗвенигородськогоНа адресу газети \”Час\” надійшла відповідь сектору зв’язків з громадськістю УМВС України в Чернівецькій області щодо заяви керівника прес-служби Чернівецької обласної організації ВО «Свобода» Володимира Звенигородського про те, що до нього в помешкання приходили правоохоронці і допитували його у справі вибухів у Дніпропетровську.

От що пишуть міліціянти:

\”Коментар УМВС України в Чернівецькій області до інформації, що висвітлена у ЗМІ стосовно В.Звенигородського

Учора в багатьох Інтернет-виданнях ЗМІ вийшла інформація стосовно відвідування працівниками міліції за місцем проживання представника ВО «Свобода» В.Звенигородського, який в своєму коментарі акцентував увагу на тому, що «влада свідомо намагається покласти відповідальність за вибухи у Дніпропетровську на націоналістів».

Роз’яснюємо, що на виконання вказівок Президента України та Міністра МВС співробітниками ОВС області здійснюються ряд заходів, спрямованих на розкриття терористичних актів, які мали місце у Дніпропетровську, а також на попередження вчинення аналогічних злочинів на Буковині.

Розслідування будь-якої кримінальної справи передбачає відпрацювання різних версій. При цьому, політичні уподобання осіб, які можуть бути причетні до скоєння злочинів, для правоохоронців не мають значення.

Кожен більш-менш освічений громадянин повинен розуміти, що виготовити і привести в дію вибуховий пристрій може людина, яка отримала відповідні навики під час навчання у військових навчальних закладах чи проходження служби в Збройних силах колишнього Радянського Союзу або України.
Згідно наявної інформації у правоохоронних органах на території Чернівецької області під дану категорію підпадає близько 1000 осіб.

Тому встановлювати місце перебування під час скоєння вибухів громадянина, який за військовою спеціальністю сапер, є нічим іншим, як підтвердженням непричетності його до цих жахливих подій.

Виходячи з цього, 17 травня співробітниками міліції дійсно було відвідано за місцем проживання, серед інших, і Володимира Звенигородського, який також навчався у військовому навчальному закладі за спеціальністю «сапер». Працівниками Садгірського РВ УМВС України в Чернівецькій області опитано В.Звенигородського, щодо місця перебування останнього 27 квітня поточного року. Пояснення ним надано добровільно, в межах чинного законодавства.

У найшвидшому розкритті теракту у Дніпропетровську повинен бути зацікавлений кожен свідомий громадянин України.

Справжні патріоти України у цій ситуації повинні надавати дієву допомогу правоохоронним органам у розкритті цього злочину для подальшого утвердження безпеки українського народу, а не надавати політичне забарвлення кримінальним проявам.

Сектор зв’язків з громадськістю УМВС
України в Чернівецькій області\”

Світлина з сайту УМВС в області

peredplata