Об’єднана опозиція вимагає скасувати недоторканність президента, нардепів та суддів – Арсеній Яценюк у Черкасах

Об’єднана опозиція вимагає скасувати недоторканність президента, нардепів та суддів – Арсеній Яценюк у ЧеркасахВлада планує скасувати депутатську недоторканність на час виборів, щоб почати кримінальне переслідування опозиційних депутатів, заявив лідер «Фронту Змін» Арсеній Яценюк під час прес-конференції в Черкасах у неділю, 20 травня.

Арсеній Яценюк нагадав, що під час його перебування на посаді голови Верховної Ради у 2008 році парламентом голосувався закон про скасування депутатської недоторканності. «Тоді 226 голосів дала парламентська більшість. Жодного голосу від Партії регіонів там немає. Ті, хто сьогодні в парламентській більшості, не голосували за скасування недоторканності», – наголосив він.

«Янукович і Партія регіонів планують скасувати депутатську недоторканність тільки з однією метою – для того, щоб почати кримінальне переслідування опозиційних депутатів», – заявив Арсеній Яценюк.

Лідер «Фронту Змін» наголосив, що Об’єднана опозиція вимагає ухвалити у ВР одним голосуванням пакетне рішення щодо закону України про порядок імпічменту президента, зняття недоторканності з президента, народних депутатів та суддів. «Це комплексний підхід, щоб усі були рівні перед законом», – підкреслив Арсеній Яценюк.

Микола Томенко повідомив, що Об’єднана опозиція завершує збір підписів для того, аби ще раз внести до парламенту відповідний законопроект. «Щоб ми одночасно проголосували за зняття недоторканності всіх посадових осіб. Це більш правильний і чесний шлях», – додав він.

peredplata