«Народний фронт» заявив, що «112 канал» готує «низькопробний бруд» проти Бурбака

Політична партія “Народний фронт” заявила, що проти керівника фракції Максима Бурбака готується “низькопробний інформаційний бруд” з боку телеканалу “112”.

Про це йдеться у відповідній заяві партії, яка оприлюднена на офіційному сайті “НФ”.

“112 канал”, який формально належить близькому соратникові Віктора Медведчука, а реально самому “кумові Путіна”, сьогодні запустив в ефір анонс програми про нашого колегу, лідера парламентської фракції “Народний фронт” Максима Бурбака. Зміст і стилістика самого анонсу чітко свідчать про низькопробний інформаційний бруд. Ні на що інше наша політична сила від телеканалу Путіна-Медведчука не очікувала. На війні як на війні – ворог прагне знищити патріотичні українські сили”, – йдеться у заяві.

“У той же час наша партія і фракція ніколи не піде на компроміси з тими, хто займається пропагандистською підривною роботою проти нашої країни. Ми неодноразово вимагали відсторонення Медведчука від участі у Тристоронній контактній групі від України, припинення його безперешкодних перельотів до Москви під прикриттям звільнення українських заручників, а насправді для отримання чергових інструкцій від Путіна для реалізації реваншистських планів в Україні”, – повідомляється у заяві.

“Народний фронт” закликав СБУ розслідувати діяльність Віктора Медведчука.

“Ми підтримали рішення Верховної Ради України щодо розгляду РНБО питання про запровадження санкцій проти телеканалів, які діють в інтересах країни агресора. Саме “Народний фронт” оголосив бойкот каналам Путіна-Медведчука. Водночас, не може не викликати обурення те, що в українській владі продовжують залишатися ті, хто видав “охоронну грамоту” кумові Путіна. Деякі депутати від демократичних сил, пропри публічні заяви, продовжують ходити на програми антиукраїнських каналів за шматком продажної публічності”, – зазначається у повідомленні.

“Тому “Народний фронт” повторює свою вимогу – проявити політичну волю і у законний спосіб із залученням відповідних державних структур захистити Україну від інформаційної агресії на нашій території. Ми звертаємося до лідерів патріотичних сил відкрито заявити про бойкот інформаційних рупорів Кремля, закликаємо відреагувати РНБО та вимагаємо від Національної ради з питань телебачення і радіомовлення розглянути порушення стандартів журналістики каналами Медведчука і вжити передбачених законом заходів”, – йдеться у повідомленні партії.

Раніше у соцмережі депутат Чернівецької міськради Володимир Бешлей оприлюднив уривок з анонсу передачі “Зворотний бік” про Максима Бурбака, яка вийде в ефір сьогодні на “112 каналі”. Серед спікерів, які коментують в передачі діяльність Бурбака – журналіст Василь Забродський, а також Олег Хавич – політолог та громадський діяч з Чернівців, який упродовж останніх кількох років декларує прихильність ідеям федералізації України, через що отримує звинувачення в сепаратизмі та співпраці з Росією.



peredplata