Прес-конференція Порошенко: головне

Президент проводить прес-конференцію з журналістами

У вівторок, 16 грудня, президент Петро Порошенко зібрав представників ЗМІ на прес-конференцію в Мистецькій арсеналі в Києві. Президент поздоровив українців з “новою ерою християнства”, а також відповів на питання журналістів про Собор, а також про воєнний стан і ситуацію на Донбасі.

Подробнее о пресс-конференции Порошенко – в матеріалах РБК-Украина.

Про участь в президентських виборах 

Порошенко заявив, що зараз не буде “оголошувати про початок президентської кампанії”.

“Я дуже довіряю українському народові. Я впевнений в його відповідальному виборі. Якщо я прийму рішення балотуватися (в президенти, – ред.) І якщо так трапиться, що буде хтось більш гідний, я буду йому допомагати”, – заявив Порошенко.

Прес-конференція Порошенко: головне

Про полонених українських військових

Порошенко заявив, що звільнення українських моряків залежить тільки від бажання президента РФ Володимира Путіна.

“Те, що вже рік ми не можемо звільнити жодного українського заручника, ні політв’язня в Росії, ні з території незаконно анексованого Криму, полягає не в тому, що президент РФ спілкується або не спілкується з Порошенком. Він не бажає їх звільняти. Він неодноразово демонстрував, що це залежить не від політичної волі, а від його бажання. це не залежить від тих, хто сидить в рамках Тристоронньої контактної групи, точно не залежить від церкви, точно не залежить від лідерів світу, це залежить від однієї людини “, – повідомив Порошенко.

Про Собор 

Як і очікувалося, перше питання від журналістів прозвучало про Об’єдничний собор. Порошенко заявив, що Собор кілька разів був на грані збою, але ситуацію вдалося врятувати.

Президент привітав українців з “новою ерою християнства”.

“Ясно, що ці 18 років займуть особливу місце в українській історії, кілька хвилин тому я розмовляв з Варфоломієм.Це розмова було дуже важливе. Його свято вважає, що наш собор відкриває нову еру християнства”, – повідомив президент.

Порошенко також розповів, що сьогодні, 16 грудня, провів телефонну розмову з Вселенським патріархом Варфоломеєм.

“Ця розмова була дуже важливою. Його святість вважає, що наш Собор став поворотним в історії Вселенського православ’я і відкриває, вчорашній Собор, нову його еру”, – заявив Порошенко.

Томос об автокефалии дадуть 6 січня

У ході розмови Варфоломей підтвердив, що томос вручать 6 січня.

“Томос урочисто вручать на наш Святвечір, і це буде найцікавіше Різдво в історії України”, – заявив Порошенко

peredplata