Буковинська опозиція поки не хоче підписувати меморандум про чесні вибори

Буковинська опозиція поки не хоче підписувати меморандум про чесні вибориОпозиція на Буковині не бажає підписувати меморандум руху \”Чесно\”. Мотивуючи тим, що його підписали представники партії регіонів.

Заява буковинських представників рух \”Чесно\”

Ані теперішня влада, ані існуюча опозиція не бажають брати на себе відповідальність за погіршення життя буковинців, але з радістю візьмуть на себе зобов’язання бути «гарними народними обранцями» під час виборів.

«Наразі спостерігаємо буковинську політичну «війну між чесними і ще чеснішими». Від цієї політичної війни, яка почалася в 2004 році і загострилась зараз, в період наближення парламентських виборів, страждають перш за все громадяни, чиї інтереси і влада, і опозиція, начебто, клялися захищати» – вважає координатор руху ЧЕСНО на Буковині Михайло Шморгун.

«Зважаючи на це, ми, представники руху ЧЕСНО на Буковині, почали проводити консультації з політичними силами Чернівецької області, що повинні закінчитися підписанням меморандуму за ЧЕСНІ вибори на Буковині.

Вимоги від руху до буковинських кандидатів, що будуть висуватися за погодженням з регіональними організаціями партій, наступні:

1) Відсутність фактів порушень прав і свобод людини;

2) Незмінність політичної позиції відповідно до волевиявлення виборців;

3) Непричетність до корупційних дій;

4) Прозорість задекларованих доходів і майна та їх відповідність способу життя;

5) Особисте голосування в парламенті (для діючих депутатів);

6) Участь у засіданнях парламенту та роботі комітетів (для діючих депутатів).

Уже в ході непублічних консультацій виявилось, що не всі політичні партії області готові визнати ці критерії доброчесності (які, до слова, підтримують близько 80% виборців), посилаючись на якісь формальні моменти. Найбільш цікаве те, що серед неготових виявилися навіть опозиційні сили, які користуються популярністю серед виборців.

«Попри все, ми запрошуємо на круглий стіл представників партій, що вже підписалися під меморандумом для того, щоб заявити свою позицію буковинській громаді та дамо змогу публічно висловити свою окрему думку всім іншим політичним силам» – додає Михайло Шморгун.

Політикам варто пам’ятати: те, в чому політики намагаються запевнити на словах, громадський тиск змусить доводити ділом.

Круглий стіл «Політичні партії Буковини за чесні вибори» відбудеться у середу 23 травня об 11:00 за адресою: вул. Червоноармійська, 4, зал засідань (3 поверх).

peredplata