Назар Горук: У Чернівецькій обласній раді закон як дишло

Назар Горук: У Чернівецькій обласній раді закон як дишлоУ Чернівецькій обласній раді закон як дишло: захотіли провели сесію, захотіли – перенесли

Колегія Чернівецької обласної ради, засідання якої відбулося сьогодні, 22 травня, незважаючи на протести опозиції, прийняла рішення перенести чергову сесію ради з 24 на 31 травня. Підставою такого рішення стало те, що голова обласної державної адміністрації та обласної ради не зможуть взяти участь у роботі сесії.

За словами керівника фракції Всеукраїнського об’єднання «Свобода» в Чернівецькій обласній раді Назара Горука, сесія обласної ради може відбутися і без участі двох депутатів. Більше того, і Закон України «Про місцеве самоврядування», і регламент Чернівецької обласної ради 6-го скликання дозволяють проводити сесії без участі голови облради.

«Якщо ви вважаєте, що перенесення сесії через відсутність двох депутатів піде на користь області – це ваша особиста думка», – звернувся Назар Горук до голови Чернівецької облради. – «Фракція Всеукраїнського об’єднання «Свобода» так не вважає. Не може колегія призначати або переносити сесію, коли цього комусь хочеться».

Назар Горук запропонував розпочати чергову, 10-ту сесію обласної ради 24 травня, винести на порядок денний питання щодо перенесення сесії і нехай депутати приймають рішення. «Це не суперечитиме українському законодавству і відповідатиме духові демократії, про що постійно наголошує голова облдержадміністрації», – підкреслив Назар Горук.

peredplata