Активісти з дудками і барабанами \”окупували\” Верховну раду

Активісти з дудками і барабанами "окупували" Верховну радуБіля Верховної Ради близько тисячі осіб протестують проти ухвалення закону \”Про засади державної мовної політики\”.

Представники громадськості розмістилися навкруги будівлі парламенту. Про це повідомляє кореспондент \”Української правди\”.

В руках у протестувальників футбольні атрибути: м\’ячі, дудки, а також барабани.

Активісти тримають плакати з гаслами \”Даєш феню – першою державною!\”, \”Єдина нація, єдина державна мова – українська\”.

До акції протесту приєдналися також відомі письменники, музиканти, актори та народні депутати. Серед них письменники Брати Капранови, Ірена Карпа, лідер гурту ТНМК Фагот, Сергій Фоменко з Мандрів, актриса Ірма Вітовська та інші.

\”Ви думаєте, що ми не розуміємо що відбувається ? Як тільки починаються величенькі крадіжки, пацани починають красти, відразу у вас падає мораль і починаються спекуляціі на тему мови\”, – зазначила у своєму виступі Карпа.

\”Їм немає що сказати: вони провалили повністю всі свої реформи, вони розказували, що піднімуть Донбас, піднімуть Київ, зроблять все добре. Ми ж бачимо, яке покращення відбулося, тому ці політичні лузери й придумали цей законопроект\”, – зазначив музикант Фоменко.

Проте перед початком акції між протестувальниками виник невеликий конфлікт. Так, представники громадських організацій відмовилися пропустити до будівлі Верховної ради людей під прапорами БЮТу.

Таким чином БЮТівці розмістилися на протилежному боці дороги.

Українська правда

peredplata