Вихователів змушують вступати до партії регіонів

Вихователів змушують вступати до партії регіонівНаша завідувачка Анастасія Миколаївна Джиголя змушує усіх працівників, а головне, вихователів вступати до лав Партії регіонів, — крик душі працівників дошкільного закладу села Банилів Вижницького району. — Якщо ж хтось намагається пояснити, що такий крок має бути виваженим та добровільним, попереджує про те, що мусимо негайно звільнятися з роботи. Мовляв, знайдеться кому працювати. Особливо почастішали «наїзди» керівника тепер, напередодні виборів. Ми вже не знаємо, як від цього рятуватися… Разом з тим, боїмося втратити й роботу, адже у випадку протиправного вчинку керівника закладу, котра вже давно мала б піти на заслужений відпочинок (їй зараз 65 років), судами ходити ми, сільські жителі, зовсім не маємо часу… Допоможіть врятуватися від партійного тиску! Ми хочемо самостійно вирішувати такі питання, як велить закон, а не під шантаж завідуючої…»

Коментар влади:

Голова Вижницької районної профспілки працівників освіти і науки Ярослав Борсук:

— Насправді це дивно чути, але я мушу виїхати до цього села та поспілкуватися з керівником та самими працівниками дитячого закладу. Ми з директорами шкіл та завідуючими дитсадків домовлялися не спонукати людей до вчинків проти їхньої волі і, на щастя, не бачу тенденції до таких спонукань. І тим образливіше, якщо хтось із керівників освітян дозволяє собі таки порушувати права людини…

Начальник відділу освіти Вижницької РДА Надія Костянтинівна Бучацька:

– Я цього не знаю, але якщо людина ( керівник) займається не тим, чим потрібно, буду робити висновки. Адже ніхто не уповноважував її на таке спілкування і такі дії. Я обов’язково розберуся з цим питанням, дам доручення також методисту з дошкільного виховання.

Наталія БРЯНСЬКА

Світлина

peredplata