Василь Терицану та Олена Нандриш танцюють під дудку адептів «Великої Румунії»

Велике об’єднання Румунії почалося ще у середньовіччі. Місто Аджуд стало  колискою, яка зароджувала ідею Великої Румунії

24 січня вважають датою цієї події. Саме тоді до Аджуду з’їжджаються аденти ідеї Великої Румунії. Якогось дива сюди приїхав Василь Терицану та голова Магальської ОТГ Олена Нандриш. Тож румуни розповідали про ідею «Romania mare» водили хороводи.

Один із лідерів «Romania mare» Георге Сіміон вміло використав присутніх двох громадян України, одна з яких голова ОТГ.

Виступаючи перед студентами та викладачами коледжу імені Еміля Боте Сіміон говорив про Велику Румунію від Дністра до Тиси, куди входять Чернівці, Магала, Кишинів, Буковина і Бессарабія.

Ось що він казав, а Терицану і Нандриш слухали і плескали у долоні.

Виступ Георге Сіміона в м. Аджуд (повіту Вранча, Румунія) перед студентами та викладачами Національного коледжу імені Еміля Бота  23 січня 2019 року:

«Радий вас бачити Аджуд! Радий бачити «Еміль Бота»! Радий бачити Молдова! Радий бачити Румунія! Щоб ви знали, що ми зробили цей великий танок, адже 24 січня це дата «Великого об’єднання», це наше «Велике об’єднання», яке сформувало Румунію. Не треба казати, що це «Мале об’єднання», це «Велике об’єднання», яке сформувало Румунію.

Сьогодні перед вами я зібрав «Велику Румунію» від Дністра до Тиси, я сьогодні привіз сюди в Аджуд Чернівці. Ми повинні розуміти всі, що ми єдиний народ від Дністра до Тиси, ми повинні піклуватись про цей народ. Сьогоднішнім танком об’єднання ми повинні охопити весь наш народ, охопити Кишинів, охопити Чернівці, адже і Бессарабія це Румунія і Буковина це Румунія, і Аджуд це Румунія, а «Велика Румунія» повинна бути в Європі.

Всім дякую, я покладаюсь на вас, я покладаюсь на Аджуд, я покладаюсь на «Еміль Бота» у майбутній боротьбі, що нас чекає попереду в європейському парламенті, в румунському парламенті задля нового покоління, яке ви тут зараз представляєте.

Хай живе Румунія!»

Hora MARE la Adjud, România MARE în Europa

Peste 1000 de persoane au jucat o imensă horă a Unirii astăzi la Colegiul Național Emil Botta din Adjud, cu ocazia împlinirii a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române.Alături de elevi și cadrele didactice, au venit românii din Cernăuți și unioniști.Mesajul nostru: Să facem ROMÂNIA MARE ÎN EUROPA!

Опубліковано George Simion Середа, 23 січня 2019 р.

 

 

peredplata