У складі ОВК у Чернівецькій області заміни за поданням семи кандидатів

Юрій Тимошенко та Віталій Скоцик замінили всіх представників окружних виборчих комісій в Чернівецькій області. Дві заміни за поданням Віталія Купрія та Олександра Данилюка. Також одна заміна від кандидатів на пост Президента України – Ольги Богомолець, Юрія Бойка та Юрія Дерев’янка. Про це повідомляє Громадянська мережа ОПОРА.

 Згідно постанови Центральної виборчої комісії від 22.02.2019 року у Чернівецькій області  два кандидати замінили всіх своїх представників ОВК у зв’язку з внесенням подання про заміну члена виборчої комісії.

До складу ОВК у виборчому окрузі 201 включені до виборчої комісії:

―       Мельничук Анатолій Вікторович, 1982 року народження – від кандидата на пост Президента України Тимошенка Ю.В.

―       Чайковська Віолетта Юріївна, 1988 року народження – від кандидата на пост Президента України Скоцика В.Є.

У 202 окрузі:

―       Кікена Андрій Йосипович, 1973 року народження – від кандидата на пост Президента України Тимошенка Ю.В.

―       Нестер Володимир Іванович, 1961 року народження – від кандидата на пост Президента України Скоцика В.Є.

У 203 окрузі:

―       Сірко Ростислав Богданович, 1989 року народження – від кандидата на пост Президента України Тимошенка Ю.В.  

―       Карвацька Людмила Миколаївна, 1950 року народження – від кандидата на пост Президента України Скоцика В.Є.

У 204 окрузі:

―       Топиркіна Тетяна Василівна, 1963 року народження – від кандидата на пост Президента України Скоцика В.Є. 

―       Гончарова Наталія Василівна, 1983 року народження – від кандидата на пост Президента України Тимошенка Ю.В

Згідно постанови ЦВК від 25.02.2019 року, у Чернівецькій області відбулась заміна тільки в окружній виборчій комісії з виборів Президента України територіального виборчого округу № 202.  До складу комісії включили Стиран Ларису Петрівну, 1957 року народження – від кандидата на пост Президента України Ольги Богомолець.

Згідно постанови ЦВК від 26.02.2019 року у територіальному виборчому окрузі № 202 відбулась заміна члена ОВК від Юрія Бойка, а у 203 окрузі – від Юрія Дерев’янка.

Також 27 лютого ЦВК внесла зміни у склад ОВК у Чернівецькій області. Заміни відбулися у трьох округах за поданням двох кандидатів. У 201 та 203 окрузі відбулась заміна представника від Віталія Купрія, а у 202 та 203 окрузі – від Олександра Данилюка.

Окрім того, 27 лютого ЦВК затвердила єдині кошториси видатків окружних виборчих комісій з виборів Президента України територіальних виборчих округів № 201 – 204.

 Нагадаємо, 18 лютого 2019 року Центральна виборча комісія утворила 4 окружні виборчі комісії у Чернівецькій області. Кожна з них налічує від 36 до 38 членів. Загалом до роботи окружних виборчих комісій залучено 148 осіб. Більше про те, скільки членів ОВК Чернівецької області представлятимуть кожного з кандидатів читайте за посиланням. https://oporaua.org/news/vybory/vybory-prezidenta/vybory-prezidenta-2019/16505-na-bukovini-do-skladu-chotirokh-ovk-uviishlo-148-predstavnikiv-kandidativ-u-prezidenti

Нагадаємо також, що окружні виборчі комісії (ОВК) – це колегіальні органи, уповноважені організовувати підготовку та проведення виборів Президента України на визначеній території. Вони утворюються Центральною виборчою комісією у кількості не менше дванадцяти осіб у складі голови, заступника голови, секретаря та інших членів комісії.

ОВК формуються на основі подань, здійснених кандидатами на пост Президента України, з розрахунку по одній особі до однієї виборчої комісії від одного кандидата. Оскільки законодавець встановив лише мінімальну кількість членів, яка може входити до складу ОВК, а до максимальної кількості таких обмежень немає, тому членів ОВК може бути стільки, скільки є кандидатів на пост Президента України. Така норма є чинною з 2014 року, натомість у 2010 році кожен кандидат міг подати по два представники до складу комісії.

peredplata