Політфантазії. Руїну подолано?

Політфантазії. Руїну подолано? Центральні телеканали почали транслювати політичну рекламу партії регіонів. З’ясовується, що в часи помаранчевої влади ми жили, мов після війни, — скрізь розруха, все сіре, обідране, бідне. Відповідні кадри супроводжуються відповідними коментарями. Але прийшов він — і зробив усім покращення, і країна стала для людей, і економіка запрацювала, і люди стали багатшими, і взагалі все прекрасно в нас. І на весь екран (скоріш за все, слоган майбутньої виборчої кампанії партії регіонів): «Руїну подолано».

Як можна подолати руїну, важко навіть уявити. Можна відбудувати, відновити країну з руїни. А долати руїну… Може, тому ми зараз так і живемо «покращено», що вони весь час те й робили, що долали руїну. Суть того слогану така ж порожня і беззмістовна, як і намагання «перемагати бідність», та й загалом, як і сама політика цієї партії.

Та найбільше в тому ролику обурює те, як самовпевнено вони кажуть, що от вони, саме вони, партія регіонів на чолі з Януковичем, не прості люди, а ВОНИ два роки, бідолахи, ВАЖКО працювали і «долали руїну».

Аж соромно стає од того «ВОНИ», бо ж виходить, що тільки регіонали й працювали, а решта 45 мільйонів байдикували цих два роки. Недобре то якось.

Одне слово, якщо ви ще не знаєте, у якій «покращеній» країні живете, перегляньте рекламу. Вам все стане зрозуміло, можливо, стане й соромно, що ви не «долали руїну», а працювали за копійки та сплачували непосильні податки. Знайте, що то не ви, а вони працювали. І тяжко.

От і наш голова ОДА Михайло Папієв теж не спить, не дрімає, а долає, долає, долає руїну. І тільки завдяки йому ми, прокидаючись зрання, маємо хліб насущний. От і повідомлення прес-служби відповідне: «Крок за кроком ми поліпшуємо соціально-економічну ситуацію в регіоні. Михайло Папієв».

Отож мені залишається лишень привітати всіх буковинців з покращенням-поліпшенням-подоланням!

Надія ВІРНА

Колаж

peredplata